Mai multe curse Blue Air au întârzieri de până la 9 ore, pe Aeroportul Otopeni, cauza fiind o defecțiune tehnică la una dintre aeronavele companiei. După ce compania a decis ca aeronava să rămână la sol, celelalte curse au ajuns la întârizeri de până la 9 ore, cum e cea spre Barcelona, relatează Mediafax.

Blue AirFoto: Blue Air

"Situația a fost cauzată de o defecțiune tehnică minoră la una dintre aeronavele companiei. Din motive de siguranță, compania a decis ca aeronava să rămână la sol până la remediere. Ca urmare a acestei situații, mai multe zboruri au suferit întârzieri, iar întreaga noastră echipă are ca prioritate rezolvarea iregularităților. Pasagerii au fost informați și au primit asistență pe aeroport sau prin call center", se arată într-un comunicat Blue Air, remis MEDIAFAX.

Compania mai transmite că zborul charter spre Antalya a decolat de la Otopeni. Conform tabelei de zboruri, acesta urma să plece vineri dimineața la ora 7.00. "Cea mai mare întârziere este pe zborul Blue Air spre Barcelona. Astfel, estimăm că ora de decolare va fi la ora 17:00. Toți pasagerii afectați au primit și vor beneficia de asistență până la momentul decolării în conformitate cu regulamentul EC 261", se arată în comunicat.

Zborul era programat pentru ora 7.20, ceea ce înseamnă 9 ore și 40 de minute întârziere.

Alte zboruri Blue Air la care sunt anunțate întârzieri: Londra (plecarea trebuia să aibă loc la 16.00, în prezent ora estimată este 18.00), Paris, (plecarea ar fi trebuit să aibă loc la ora 16.35. ora estimativă pentru decolare este 21.05 ), Liverpool (programat pentru ora 18.00, estimat pentru decolare 20.30).