Mădălina Mezei, fosta şefă a agenţiei TAROM de la Bruxelles, a fost numită director general pe 19 iunie. În aceeaşi zi, compania de stat a renunţat la două procese intentate împotriva ei şi a soţului său, Laurenţiu Mezei, scrie Libertatea care notează că cei doi șefi de agenţii internaţionale au fost acuzați că au adus pagube companiei.

Avion Tarom la OtopeniFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Mădălina Mezei a fost numită director general de Consiliul de Administraţie pe 19 iunie. În aceeaşi zi, potrivit portalului de instanţe, compania a renunţat la procesele intentate celor doi soţi, scrie Libertatea.

Mădălina Mezei, numită la conducerea TAROM în 19 iunie, lucrează în companie din 1997. Din 2009 este şef al filialei din Belgia. Anterior a fost agent de vânzări, manager de rută, reprezentant pe relaţii publice şi economist. A absolvit ASE şi are şi Master în Management European la ULB – Solvay Business School din Bruxelles.

Soțul său, Laurenţiu Mezei, a condus din 2009 până în 2017 agenţia Tarom din Amsterdam.

UPDATE 15:20 - Tarom, transmite într-un comunicat, că a renunțat la procese după ce actuala directoare a semnat un angajament de plată a datoriilor invocate în dosare.

„Urmare a unei decizii emise de către Curtea de Conturi a României, auditorii Curţii de Conturi au dispus Companiei TAROM măsuri de remediere a unor situaţii constatate, printre care şi recuperarea unor sume de bani de la salariaţi prin intentarea unor acţiuni în instanţă. Anumite litigii s-au stins prin depunerea în instanţă de către TAROM, a cererii de renunţare la judecată ca urmare a achitării integrale sau parţiale a presupusului debit. În această categorie se încadrează şi doamna Madalina Daniela Mezei - Directorul General al Companiei TAROM, care a semnat angajament de plată în acest sens”, transmite compania într-un comunicat.