Ministrul bulgar al transporturilor, Rosen Jeliazkov, a avut la Parlamentul European, miercuri, o serie de întâlniri legate de Pachetul de Mobilitate I, care îi defavorizează pe transportatorii bulgari. Împreună cu colegii din Polonia, Ungaria, Lituania şi Letonia, am pus la punct poziţiile statelor care gândesc la fel. Reprezentantul României a declarat că ţara sa va adera categoric la grup, potrivit 24Chasa, citată de Rador.

Controale tiruriFoto: ANAF

Cei cinci miniştri s-au unit în jurul poziţiei că, până în momentul de faţă, s-a acţionat grăbit, fără argumente serioase şi analize. Asta ar impune un nou dialog. Jeliazkov s-a întâlnit de asemenea cu vicepreședintele Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, Rafaele Pito.

Ministrul bulgar a fost categoric că textele adoptate favorizează unele țări în detrimentul altora. Ministrul a vorbit, de asemenea, şi cu Coordonatorul pachetului de mobilitate I și membru al grupului Renew Europe al PE, Jose Ramón Bausa-Diaz. Jeliazkov a citat un studiu publicat de Comisia Europeană potrivit căruia în UE ar mai trebui 400.

000 de locuri de parcare sigure şi de odihnă pentru şoferi, iar interdicţia de odihnă în cabină ar trebui să fie ridicată până la construirea lor.