Producatorul de mezeluri Caroli Foods a inregistrat anul trecut un profit de 5,1 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul 2006, se arata intr-un comunicat al companiei. Cifra de afaceri neta consolidata a crescut cu 28%, pana la 55 milioane de euro.

In topul vanzarilor, salamul ocupa prima pozitie (37%) urmat de cremwursti si carnati (22%), de sunca (11%) si de specialitati (10%).

Potrivit comunicatului, anul trecut compania a investit peste 2,5 milioane de euro in imbunatatirea capacitatilor de productie si dezvoltarea infrastructurii logistice.

Pentru anul 2008, grupul Caroli estimeaza o cifra de afaceri de 63 milioane de euro si preconizeaza un volum al investitiilor de sapte milioane de euro ce va fi directionat cu prioritate catre imbunatatirea tehnologiilor din facilitatile de productie si logistica.

Caroli Foods are, potrivit propriilor estimari, o cota de 9,6% din piata de mezeluri din Romania. Grupul, format din Caroli Prod 2000, T.C. Affaires, Indcarf si Maestro Industries, detine doua fabrici la Pitesti si are 1.200 de angajati.