Pandora Radio, Tesla și Uber fac parte dintr-o listă, realizată de firma forward2me, a celor mai mari și cunoscute companii din lume care nu au făcut încă profit, potrivit Mediafax.

Tesla GigafactoryFoto: Tesla Motors

Pe primul loc în listă se situează serviciul de streaming de muzică și radio Pandora. Fondată în urmă cu 19 ani, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,47 miliarde de dolari anul trecut, dar încă nu a făcut profit.

O altă companie apărută în urmă cu mulți ani, dar încă neprofitabilă, este Tesla. Constructorul de automobile electrice a fost fondat în urmă cu 16 ani, iar anul trecut a avut venituri de 21,46 milliarde de dolari.

Alte nume cunoscute care sunt deja de mulți ani pe piață, dar nu au făcut profit sunt: serviciul de streaming de muzică Spotify (compania a fost fondată acum 13 ani), furnizorul de servicii de găzduire și sincronizare a fișierelor în cloud Dropbox (12 ani) sau platforma de partajare audio SoundCloud (12 ani). Infograficul poate fi accesat aici: https://www.forward2me.com/turning-a-profit/

Pe de altă parte, nume precum Microsoft, Apple, PayPal și Google sunt incluse într-o listă a companiilor care au devenit repede profitabile, în trei ani sau mai puțin. Microsoft a făcut profit din primul an de existență, iar Apple în al doilea an.

Facebook s-a situat pe locul șase. Compania care deține cea mai mare rețea de socializare online din lume a avut nevoie de cinci ani pentru a deveni profitabilă, fiind urmată de serviciul de streaming video Netflix, care a avut nevoie de șase ani.