Compania franceză LVMH, care deține Louis Vuitton, va cumpăra compania de bijuterii Tiffany pentru 16,2 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție a producătorului de bunuri de lux până în prezent, anunță Reuters, preluată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acordul va stimula cea mai mică divizie a LVMH, cea de bijuterii și ceasuri, care include deja mărcile Bulgari și Tag Heuer și o va ajuta să se extindă într-una dintre secțiunile cu cea mai rapidă creștere.

Brandurile de modă și accesorii, inclusiv Christian Dior, generează cea mai mare parte a câștigurilor la LVMH, condusă de cel mai bogat francez, Bernard Arnault.

"Achiziția de Tiffany va consolida poziția LVMH în domeniul bijuteriilor și va crește și mai mult prezența sa în Statele Unite", au declarat LVMH și Tiffany într-un comunicat comun.

Acțiunile LVMH au deschis luni cu o creștere de aproximativ 1,8%. CEO-ul Tiffany, Alessandro Bogliolo, a declarat că tranzacția va „oferi sprijin suplimentar, resurse și impulsuri”. Companiile au spus că se așteaptă să finalizeze tranzacția la jumătatea anului 2020.

Fondată la New York în 1837, Tiffany este unul dintre cele mai cunoscute nume din industria bijuteriilor, prezent în filmul „Micul dejun la Tiffany”, cu Audrey Hepburn.

Însă compania este în schimbare după ce s-a străduit să câștige cumpărători mai tineri în ultimii ani. De asemenea, acum se confruntă cu războiul comercial dintre Washington și Beijing și cu schimbarea modelelor de cheltuieli, într-o perioadă în care cumpărătorii chinezi se retrag din Statele Unite și cheltuiesc mai mult acasă. Consumatorii chinezi contribuie substanțial la creșterea segmentului mărfurilor de lux.