Daniela Nicolescu, prim-vicepreședinte PNL Sector 6, a fost numită secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban, publicate miercuri în Monitorul Oficial. Fiul acesteia, Radu Nicolescu, a fost numit și el, la scurt timp după instalarea Guvernului Orban, în funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei doi au înființat în 2008 o firmă IT, Etis Design, care a fost unul dintre sponsorii campaniei pe facebook a PNL în campania prezidențială, dar și ai paginii de facebook a șefului cancelariei de la Palatul Victoria, Ionel Dancă, scrie Europa Liberă.

Etis Design a cheltuit cel puțin 25.000 de lei în ultimele luni, în postări ale filialelor PNL din București, Vrancea, Bacău, Neamț, Botoșani, Prahova, Vaslui sau Buzău. Firma apare și ca sponsor al paginii lui Ionel Dancă, șeful direct al lui Radu Nicolescu în acest moment.

Potrivit unei declarații de interese din iunie 2019, Radu Nicolescu a fost/este președinte Sector 6 al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, înființată de Alexandru Cumpănașu. Este și vicepreședinte PNL Sector 6. Declarația de avere din iunie 2019 arată că a lucrat la Camera Deputaților, la Senat, dar și la Ministerul Comunicațiilor.