Violeta Alexandru: În REVISAL vor fi inrolați toți angajații de la stat/ REVISAL devine REFORMA
De astăzi încep un demers de înrolare a TUTUROR angajaților plătiți/angajați de statul român (direct sau sub forma patronatului) în REVISAL, scrie Violeta Alexandru pe contul său de Facebook.
Acum în Revisal sunt 1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”, spune ministrul. Potrivit acesteia, “de stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finanțelor este o situație foarte utilă: Posturi ocupate în sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie să avem o singură sursă, interogabilă și actualizată constant cu toate informațiile necesare care să ne dea imaginea totală a celor care muncescm, spune ministrul.
Conform ultimului raport de guvernanță corporativă, legislație parțial anulată de Partidul Salvați Deținuții (ca să pierdem urma acestor entități) Administrația centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajați iar administrația locală e proprietara a 1.250 de întreprinderi care însumează 100.000 de angajați
Acestora li se adaugă peste 135.000 de funcționari publici și circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii și viceprimarii celor aproape 3300 de localități).
"În REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile ”militare”, MAI (despre care nu spunem, totuși, că e structură militară), MAPN, STS, SPP și serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin și mandat de reprezentare și, personal, nu văd de ce nu ar fi. Ca să ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România și care să cuprindă și sistemul privat dar și pe cei plătiți, într-o formă sau alta, din bani publici nu va fi ușor. Sunt legi de schimbat. Mai este și o schimbare de mentalitate", scrie Violeta Alexandru. (N.N. REVISAL/ REGES=Registrul general de evidența a salariaților).
Aceasta a spus din nou că România nu știe, cu certitudine, cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici.
"Toți angajații din România, toți funcționarii, toți demnitarii, toți cei cu contracte de management, toți cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine și cum sunt plătiți o să fie în această evidență. Și în baza de date facem o bifă: fonduri publice. Ca să știm cine e plătit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajați din privat merită să știe asta. Începem!", a mai spus ministrul.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
cum poti tu sa iti faci un bugte, un plan cand to nu stii cati oameni trebuie sa platesti, nu stii de cati oameni ai nevoie.
pe langa faptul ca avem un apartat administrativ EXAGERAT cu prefecturi, consilii judetene care nu sunt in stare nici macar sa conduca un SPITAL - trebuie chemata armata - nici macar nu stim cati angajati au
Stie cineva in Romania ce rol au Consiliile Judetene???
Asta de reforma, le ia painea de la gura spionolor de pe teritoriul Romaniei :)
Pana atunci e biata papagalita.
Mai e si domnul Tataru care acum se lupta cu sistemul medical "pus la punct" tot de aceasi echipa de "luminati" din PSD si ALDE care prin programul de guvernare au ridicat spitalele regionale.
Tema buna la alegeri.
A existat un interes (coruptie si clientelism politic) la angajari in primarii si institutiile "deconcentrate", multi dintre politicienii si managerii "penali" de la nivel local incearca sa ascunda cifrele reale pt ca se tem ca se va descoperi usor cine si-a angajat rude, cine a vandut posturi, cine nu are nici un fel de competenta pt postul ocupat, etc.
PNL-ul are o sansa imensa, istorica (pt ca orice criza e si o oportunitate) de a face reforma peste tot in institutiile romanesti, cu bani "fara limita" (si bilet de voie de la UE si FMI, ca e criza) si cu privilegiul "starii de urgenta" (fara tocmeli politice, se aplica legea militara).
Actuala conducere liberala fie ramane in Istorie pt un bine facut Romaniei, fie va fi spulberata la urmatoarele alegeri daca rateaza momentul favorabil unei schimbari profunde a functionarii statului.
Daca se dorește se face, daca nu nu :)
Dar hai sa nu fim naivi, or vrea unii de buna intentie sa schimbe ceva dar nu va iesi nimic pana cand nu scapam de ei prin alegeri.
Aceeasi treaba a vrut sa o faca ministrul educatiei cu studentii de la facultati, sa se creeze o baza de date.
SRI-ul a spus pas!
Sau tu esti singurul care gandeste acolo?
Si de fapt toata problema tine de o eficientizare a structurilor statului si functionarii aparatului, care ... este foarte greu de facut pentru ca nu exista vointa si maturitatea necesara . Tot la politic se ajunge.
O astfel de armonizare trebuie inceputa de sus in jos cu reformarea statului prin revizuirea constitutiei, si remodelarea structurilor teritorial-adminsitrative. ...40 de judete ...
Sa ne amintim ca prima initiativa de acest fel a avut-o Basescu. Si cu tot suportuld e care dispunea, nu a reusit s-o implementeze.
MA indoiesc serios ca masura Dnei ministru, laudabila de altfel, poate fi pusa in aplicare.
Aveti grija ca mie mi-o taiat de vro doo ori minjia fara multa vorbaraie.