Amazon a anunțat joi că dorește să se extindă suspendarea activității sale din Franța până pe 13 mai, după o decizie a instanței prin care a fost obligată la un control privind evaluarea riscurilor asociate epidemiei Covid-19, potrivit AFP.

Depozit AmazonFoto: Profimedia Images/Bernhard Classen/Alamy

Gigantul american de logistică, care va propune vineri această extindere în cadrul unui comitet central al grupului, a anunțat, de asemenea, că va apela la Curtea de Casatie pentru a „contesta decizia Curții de Apel Versailles” din 24 aprilie.

La mijlocul lunii aprilie, Amazon a fost obligată printr-un ordin judecătoresc să îşi închidă cele şase depozite pe care le operează în Franţa pentru a lua noi măsuri de protecţie pentru angajaţi în contextul pandemiei cu noul coronavirus, scrie Business Insider.

Curtea din Nanterre a hotărât că până la implementarea noilor măsuri că Amazon nu poate livra decât articole esențiale.

Amazon a anunţat atunci că îşi suspendă întreaga activitate în toate centrele de distribuţie din Franţa. "Având în vedere complexitatea activității noastre logistice, dar și amenda de milioane de euro pentru încălcarea ordinului judecătoresc, riscul de a contraveni deciziei a fost prea mare", au declarat reprezentanţii Amazon.

Amazon are 6 depozite şi circa 10.000 de angajaţi în Franţa.