Hotelurile din Antalya, o staţiune turcească de la ţărmul Mării Mediterane, au început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020 prin adaptarea unităţilor de cazare la o serie de măsuri suplimentare de sănătate şi igienă împotriva noului coronavirus, a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Coronavirus TurciaFoto: Sahan Nuhoglu/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hotelurile vor putea să se redeschidă dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Dispoziţiile guvernamentale includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a declarat în această săptămână că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în Turcia.

Această ţară a început de curând să lucreze la un plan ce vizează atragerea fluxurilor de turişti începând cu sfârşitul lunii mai, după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează pentru credincioşii musulmani sfârşitul Ramadanului.

Turcia a început să relaxeze restricţiile luni, iar magazinele, mall-urile şi frizeriile şi-au reluat activitatea după o pauză de aproape două luni. Această relaxare face parte dintr-un plan al Guvernului de la Ankara ce vizează revenirea ţării la "noua normalitate" până în luna iulie.

Industria turismului, care a generat anul trecut venituri de 34,5 miliarde de dolari, rămâne un sector cheie în Turcia inclusiv în perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19.