Metrorex vrea să cumpere servicii bancare pentru plata direct de la turnicheți cu card bancar contactless, prin POS la casierii și automate de vanzare cartele și plată on-line a titlurilor de călătorie încarcate pe cardurile contactless, potrivit unei licitații lansate sâmbătă în Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). Metrorex vrea să încheie în acest sens un acord cadru pe 4 ani cu o bancă, valoarea estimată a conractului depășind 3,1 milioane de lei (fără TVA).

Sistem de taxare la MetrouFoto: Metrorex

Referitor la plata călătoriilor direct de la turnicheți se precizează urătoarele ăn Caietul de Sarcini:

  • "Metrorex a efectuat modernizarea sistemului de taxare într-un număr de 41 de stații printr-o procedură separată, precum și două noii stații - Laminorului și Străulești. În acest sens există porți de acces care au încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de STB cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare).
  • Ținând cont de aceasta, unul dintre obiectivele prezentei proceduri îl constituie selectarea bancii furnizor care va asigura integrarea acestor echipamente cu sistemele băncii în scopul asigurării reconcilierii financiare pentru plățile cu card bancar efectuate direct la porțile de acces. Echipamentele ce sunt instalate în porțile de acces nu fac obiectul prezentei proceduri. Soluția propusă de către banca furnizor trebuie să asigure transmisia de date dintre echipamentele încorporate în porțile de acces și bancă.
  • Există încă 10 stații nemodernizate ce vor face, în viitor, obiectul unei proceduri separate de modernizare, dar pentru care, până la modernizare, banca furnizor va trebui sa asigure o soluție pentru plata tarifului unei călătorii direct la turnicheți."

Citește aici integral Caietul de sarcini.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 18 iunie 2020. Tot atunci va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.