Administrația Trump a lansat marți o investigație formală privind taxele impuse serviciilor digitale în multe țări din lume, inclusiv Uniunea Europeană, Indonezia și Turcia, India și Regatul Unit, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Președintele Trump este îngrijorat de faptul că mulți dintre partenerii noștri comerciali adoptă reguli fiscale care vizează companiile americane în mod nedrept", a declarat Robert Lighthizer, reprezentantul lui Trump pentru apărarea intereselor comerțului american.

"Suntem gata să luăm toate măsurile pentru apărarea companiilor noastre și a angajaților lor împotriva oricărei forme de discriminare", a adăugat el.

Statele Unite consideră că o taxă digitală discriminează marii campioni americani ai digitalului precum Amazon, Google sau Netflix și a amenințat cu represalii economice mai multe țări care doreau să o aplice.

După o escaladare cu partea francează în care Donald Trump a amenințat să impoziteze vinurile franceze, Parisul a propus Statelor Unite să suspende taxa din acest an pentru a găsi un acord.