Alte 143 proiecte sunt proiecte în continuare, din care 47 proiecte au stadiul fizic 100%, respectiv lucrările de execuție sunt finalizate, iar 96 proiecte sunt în implementare.
Printre cele mai scumpe proiecte de la transporturi sunt Autostrada Sibiu-Pitești (18,5 miliarde lei) și reabilitarea liniei de cale ferată Curtici-Simeria (10,9 mld lei).
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor gestionează un număr de 11 proiecte, cu o valoare actualizată totală de 6.604.355 mii lei și un rest de finanțat până la finalizarea acestora de 5.397.877 mii lei, din care un proiect are stadiul fizic de 100%, iar sumele alocate acestuia pentru anul 2020 sunt necesare finalizării procesului de expropriere.
Unul dintre proiectele cele mai importante de la mediu este reducerea eroziunii costiere faza II, în valoare de peste 3,4 miliarde lei.
Ministerul Sănătății gestionează un număr de 6 proiecte, cu o valoare actualizată totală de 8.714.863 mii lei și un rest de finanțat până la finalizarea acestora de 8.707.361 mii lei, din care 4 proiecte sunt proiecte noi și 2 proiecte în implementare.
La sănătate, printre cele mai importante proiecte sunt spitalele regionale Craiova, Cluj și Iasi, fiecare în valoare de peste 2 miliarde de lei.
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației gestionează un număr de 7 proiecte, cu o valoare actualizată totală de 1.387.609 mii lei și un rest de finanțat până la finalizarea acestora de 966.425 mii lei, din care 1 proiect nou și 6 proiecte în implementare.
De la ministerul lucrărilor publice ar fi de amintit stadioanele, precum Arcul de Triumf, Giulești etc sau Cazinoul din Constanța.
La polul opus se situează Ministerul Justiției cu 2 proiecte și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Apărării Naționale și Serviciul de Protecție și Pază, care derulează fiecare câte un proiect de investiții publice semnificativ.
- Vezi aici și Memorandumul care urmează să fie discutat în ședința de Guvern.
Cred insa ca ideea asta ca Statul sau guvernul "trebuie sa dea" e cam expirata... era pe vremea comunismului...
Guvernul nu trebuie "sa dea" ci sa construiasca infrastructura pentru irigatii. Ceea ce "pe vremea comunismului" s-a facut. Si nu comunistii au facut-o ci oamenii.
La Agricultura nu este nevoie de bani de investitii, inca majoritatea terenurilor si fermelor apartin romanilor....cand vor fi majoritare companiile din UE atunci statul roman va face investitiile "necesare".
Deasemenea bani de investitii pentru reimpadurire nu sunt necesari inca...mai sunt ceva paduri de taiat iar Romania este tara binecuvantata de Dumnezeu, nu apuca drujbele sa taie mai mult decat se regenereaza natura singura...oricum despre impaduriri nu se pricep guvernantii...trebuie intrebat direct la matca la Iohanis ca el stie ce si cum despre Schweighoffer...el este finul lor in fata lui Dumnezeu.
Cat despre Ateneu ma umfla risul...la ce mai trebuie din moment ce-l avem pe Salam?!?!?