VIDEO „Crucișător extraterestru”: Tesla a publicat imagini cu linia de producție a fabricii Gigafactory din Shanghai
Înregistrarea video arată cum până la opt roboți produc Modelul 3, CEO-ul Tesla urmărind să redirecționeze compania tot mai mult înspre producția automatizată, construirea de noi fabrici și globalizarea producției.
Fabrica Tesla Gigafactory din Shanghai, care a început să facă mașini în noiembrie 2019, este o componentă vitală a companiei conduse de miliardarul sud-african, făcând parte din eforturile de a mări capacitatea de producție și menține profitabilitatea, potrivit Business Insider.
Vicepreședintele Tesla Tao Lin a estimat în luna mai că fabrica din Shanghai va avea o capacitate de producție anuală de 200.000 de unități până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al lui 2020.
Însă Gigafactory s-a confruntat cu mai multe dificultăți în cursul acestui an, la fel ca multe alte companii din China, sistând temporar producția de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19.
Varianta sedan a Modelului 3 s-a confruntat cu amânări ale producției după ce fabrica din Shanghai s-a închis temporar în luna februarie datorită unui ordin al autorităților de la Beijing. Tesla a sistat producția din China și în luna mai după ce s-a confruntat cu o lipsă de piese dar a reluat-o doar câteva zile mai târziu.
Tesla a început să exporte Modelul 3 al mașinii electrice în decembrie 2019, la doar 11 luni după ce a fost demarată construcția fabricii din Shanghai.
Citește și:

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Ar fi putut la fel de bine sa fie in SUA, in Thailanda sau in India. Oriunde!
Practic au "cumparat" tehnologie la fel cum au facut cu Boing care a deschis o fabrica pentru 737 in China
Oricum China are sa scoata investitia si are sa-l lase pe Musk doar cu purcelusii lui si cu ochii in soare.
Pe Musk nu il intereseaza industria auto. El vrea doar sa ne scoata din era poluanta a hidrocarburilor. A creat Tesla doar ca sa demonstreze ca se poate. Musk vrea oras pe Marte, nu joaca in liga mica.
Peste inca 2 ani au sa scoata o masina mai buna si la un pret mai mic(pana cand ocupa piata). Toata problema pentru chinezi este materia prima.
Scopul pentru care Elon a creat autoturismul electric nu a fost pentru ca era cerut de piata, de consumatori. Nimeni nu dorea un autoturism electric, cu atat mai putin industria auto, bine asezata si dornica de profituri uriase cu cel mai mic efort si bani. Energia verde a fost factorul determinant si generalizarea acestei sintagme prin incurajarea industriei sa adopte aceasta tehnologie, neingradind folosirea Proprietatii Intelectuale (PI) create de Tesla, in toata lumea, mai ales in China, tara cu cea mai mare populatie din Lume.
Multi isi pun problema ca aceste patente sau PI vor fi furate in 10 ani. Elon nu-si pune aceasta problema nici pentru 2 ani de la crearea PI-lui respectiv. El spune: Inoveaza radical, tot timpul si suficient de rapid incat concurenta va fura ceva deja depasit, lasat de tine in urma. Asta a fost si esenta desprinsa din interviul ce i s-a luat de Generalul Locotenent John F. Thompson la Academia Air Force, in 28 Feb 2020.
Numai destepti pe aici, asa ca nu va suparati ca mai comenteaza aiurea si altii.