Tesla a prezentat imagini din interiorul fabricii sale din Shanghai unde este produs Modelul 3 al mașinii electrice dezvoltat de companie, un videoclip publicat în cursul weekend-ului arătând linia de producție pe care Elon Musk a descris-o drept „un crucișător extraterestru”, relatează Business Insider.

Linia de productie Tesla GigafactoryFoto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Înregistrarea video arată cum până la opt roboți produc Modelul 3, CEO-ul Tesla urmărind să redirecționeze compania tot mai mult înspre producția automatizată, construirea de noi fabrici și globalizarea producției.

Fabrica Tesla Gigafactory din Shanghai, care a început să facă mașini în noiembrie 2019, este o componentă vitală a companiei conduse de miliardarul sud-african, făcând parte din eforturile de a mări capacitatea de producție și menține profitabilitatea, potrivit Business Insider.

Vicepreședintele Tesla Tao Lin a estimat în luna mai că fabrica din Shanghai va avea o capacitate de producție anuală de 200.000 de unități până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al lui 2020.

Însă Gigafactory s-a confruntat cu mai multe dificultăți în cursul acestui an, la fel ca multe alte companii din China, sistând temporar producția de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19.

Varianta sedan a Modelului 3 s-a confruntat cu amânări ale producției după ce fabrica din Shanghai s-a închis temporar în luna februarie datorită unui ordin al autorităților de la Beijing. Tesla a sistat producția din China și în luna mai după ce s-a confruntat cu o lipsă de piese dar a reluat-o doar câteva zile mai târziu.

Tesla a început să exporte Modelul 3 al mașinii electrice în decembrie 2019, la doar 11 luni după ce a fost demarată construcția fabricii din Shanghai.

Citește și: