Alianţa Renault-Nissan şi Uber au semnat un memorandum de înţelegere care prevede oferirea de maşini electrice la preţ redus pentru şoferii parteneri ai platformei de mobilitate, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Renault.

HotNews.roFoto: Hotnews

Documentul are în vedere astfel de oferte care vor fi adresate şoferilor Uber din Franţa încă din acest an, iar ulterior în Olanda şi Portugalia, proiectul fiind o extindere a unui program-pilot similar care a fost iniţiat în Marea Britanie.

Practic, cele două părţi intenţionează să lanseze planuri comune de marketing pentru a promova ofertele şi beneficiile vehiculelor electrice pentru şoferii parteneri Uber şi de a oferi teste pentru a le permite să conducă şi să se familiarizeze cu modelele electrice.

Conform documentului, cele două părţi vor analiza modalităţi de accelerare a adoptării vehiculelor electrice şi a ecosistemului electric în oraşele europene, inclusiv prin accesul şoferilor parteneri ai Uber la modelele Renault ZOE şi Nissan LEAF şi la viitoarele modele electrice ale Renault şi Nissan, potrivit Agerpres.