CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a trimis duminică seara un email tuturor angajaților companiei în care afirma că producătorul de autovehicule electrice va trebui să „tragă tare” pentru a realiza „livrări record” în trimestrul trei, relatează CNBC.

Elon MuskFoto: Matt Sumner / Zuma Press / Profimedia Images

Musk și uneori alți directori ai Tesla de regulă trimit emailuri tuturor angajaților în ultima săptămână a unui trimestru financiar pentru a încuraja angajații și seta așteptările investitorilor pe măsură ce compania se apropie de termenul-limită pentru producția de vehicule și livrarea acestora.

La fel ca alți producători auto, Tesla raportează aceste numere trimestrial înaintea publicării rezultatelor financiare.

Tesla a livrat 112.000 de autovehicule în al patrulea trimestru din 2019, cel mai mare număr din istoria companiei, și 88.400 în primul trimestru din 2020. În al doilea trimestru al acestui an Tesla a livrat 90.650 de mașini, peste așteptările analiștilor care se așteptau la o scădere datorită efectelor pandemiei de COVID-19 asupra producției și cererii.

Potrivit unui sondaj al analiștilor de la FactSet, economiștii de pe Wall Street se așteaptă ca Tesla să raporteze 144.000 de livrări în trimestrul 3, estimările variind între 123.000 și 190.000.

Compania va avea marți adunarea anuală a acționarilor și o prezentare în care se așteaptă să prezinte noi detalii privind tehnologiile dezvoltate de companie privind bateriile și producția.

Acțiunile companiei au crescut cu 1,6% luni, o zi în care bursa a scăzut în ansamblul său.

Uite emailul trimis de Musk angajaților Tesla:

De la: Elon Musk

Către: Toată lumea

Data: 20 septembrie

Subiect: Toate mâinile pe punte!

Avem o șansă de a atinge un record trimestrial pentru livrările de vehicule dar trebuie să tragem tare pentru a-l realiza. Acesta este cel mai mare număr de vehicule pe care a trebuit să îl livrăm zilnic.

Vă rog să considerați livrările de vehicule prioritatea absolută. Este extrem de important să ținem producția din fabrici pe cât de ridicată posibil în următoarele 10 zile. Este vital pentru piața din California.

Vă mulțumesc pentru eforturile excelente,

Elon

Citește și: