Orange Belgia, filiala locală a companiei de telecomunicații franceze, a anunțat vineri că a ales echipamentul Nokia pentru a-și reînnoi rețelele existente și dezvolta viitoarea sa rețea 5G, transmite Reuters.

internet 5gFoto: Hotnews

Agenția Reuters a relatat joi că operatorul telecom belgian și compania rivală Proximus au decis să înlocuiască treptat în Belgia și Luxemburg echipamentele de telefonie mobilă produse de Huawei cu produse Nokia.

Mutarea Orange și Proximus este una din primele instanțe din Europa în care operatori comerciali au renunțat la Huawei pentru dezvoltarea rețelei de internet mobil 5G drept răspuns la presiuni politice.

Capitala Belgiei, Bruxelles, este sediul Comisiei Europene și al Parlamentului European, fiind o locație strategică care provoacă îngrijorări în comunitatea de informații a Statelor Unite.

„Acesta este rezultatul unei licitații organizate de operatori și un efect al pieței libere”, a declarat un purtător de cuvânt al Huawei asupra subiectului, adăugând că „avem operațiuni adânc înrădăcinate în piața belgiană iar angajamentele noastre rămân neschimbate”.

Huawei și China neagă acuzațiile de spionaj formulate de Washington la adresa gigantului telecom chinez.

Nokia și rivalul suedez Ericsson au fost principalii beneficiari ai controverselor care au cuprins Huawei, cele două companii urmărind să acapareze o cotă de piață mai mare de la Huawei.

Citește și: