Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat miercuri că în urma interesului foarte mare pentru accesarea granturilor alocate capitalului de lucru, este analizată suplimentarea bugetului alocat acestei măsuri cu aproximativ 500 de milioane de euro. Au fost înregistrate 22.226 de aplicații, adică suprascriere pentru cele 350 de milioane de euro. În această sumă ar putea intra aproximativ 5.000 de proiecte eligibile, estimează ministrul.

BaniFoto: Agerpres

În aceste condiții, premierul Ludovic Orban a cerut la începutul ședinței de Guvern de miercuri să fie suplimentată suma și l-a întrebat pe ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, dacă există posibilitatatea să fie acoperite toate solicitările. Marcel Boloș a spus că în funcție de cererile eligibile, se ia în calcul suplimentarea bugetului pentru această schemă de finanţare cu 500 de milioane de euro.

De asemenea, ministrul economiei a mai spus că intenționează să redeschidă apelul pentru accesarea microgranturilor de 2000 de euro și analizează scăderea plafonului pentru firmele care s-au înființat în 2019 și nu au putut atinge cifra de afaceri de 5.000 de euro.