Guvernul german va impune companiilor listate la bursă să numească femei în consiliile de administrație, în ceea ce este considerat un moment de referință pentru cea mai mare economie din Europa, relatează Mediafax citând CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Companiile listate cu consiliile de administrație formate din mai mult de trei membri trebuie să numească cel puțin o femeie, potrivit unei declarații făcută de Ministerul german pentru afaceri familiale, persoane în vârstă, femei și tineri. O decizie finală cu privire la noua măsură este așteptată săptămâna viitoare.

„Punem capăt sălilor de consiliu fără femei din marile companii”, a declarat Franziska Giffey, ministrul de resort.

Germania rămâne în urma altor economii majore în ceea ce privește proporția de funcții executive deținute de femei. Potrivit Fundației Allbright, o organizație non-profit, femeile reprezintă doar 12,8% din consiliile de administrație ale celor mai mari 30 de companii listate din Germania.

Pentru comparație, femeile aveau 28,6% din funcțiile de conducere ale companiilor de top din Statele Unite, 24,9% în Suedia, 24,5% în Marea Britanie și 22,2% în Franța.

Niciuna dintre cele mai mari companii din Germania nu este condusă de femei, potrivit Fundației Allbright. Mai mult, numărul femeilor din consiliile de administrație ale companiilor listate pe indicele DAX 30 a scăzut la 23 la începutul lunii septembrie, de la 29 un an mai devreme.