David Solomon, CEO-ul Goldman Sachs, respinge munca la distanță ca fiind „noua normalitate”, catalogând-o drept „aberație”, relatează BBC.

David Solomon, CEO-ul Goldman SachsFoto: Olivier DOULIERY / AFP / Profimedia

Solomon afirmă că banca de investiții a funcționat în 2020 cu „mai puțin de 10% din oamenii noștri” la birouri.

Declarațiile sale vin după ce mai multe mari companii au sugerat că munca de la distanță ar putea deveni permanentă.

Însă Solomon afirmă că aceasta nu este compatibilă cu cultura organizațională de la Goldman Sachs.

„Cred că pentru o afacere ca a noastră, care are o cultură inovativă și colaborativă, nu este ideal. Și nu este noua normalitate. Este o aberație pe care o să o corectăm cât mai curând posibil”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe ce a avut loc miercuri.

Acesta s-a declarat în special îngrijorat de faptul că noii angajați ai companiei nu vor beneficia de „mentoratul direct” de care au nevoie.

„Sunt foarte axat pe faptul că nu vreau ca o nouă generație de tineri care ajung la Goldman Sachs în această vară să o facă de la distanță”, a afirmat Solomon.

Deși afirmă că crede că pandemia de COVID-19 a ajutat la adoptarea tehnologiilor digitale și a creat noi modalități pentru ca banca de investiții să funcționeze mai eficient, CEO-ul Goldman Sachs spune că nu crede că aceasta va duce la schimbări uriașe pe termen lung.

„Nu cred că odată ce ieșim din pandemie modul general de funcționare al unei afaceri ca a noastre va fi radical diferit”, afirmă acesta.

Solomon pare să nu fie singurul care împărtășește acest punct de vedere în sectorul financiar. În luna septembrie a anului trecut CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon, a declarat că munca de la distanță a avut un efect negativ asupra productivității.

Jes Staley, șeful Barclays, și-a exprimat la rândul său speranța că vaccinurile anti-Covid vor permite angajaților să se întoarcă la birou.

Companiile tech în schimb par mai entuziasmate de „noua normalitate”. Microsoft, Facebook și Twitter au anunțat că unii angajați vor putea opta să lucreze de acasă permanent.

Facebook a sugerat chiar că până la jumătate din angajații săi ar putea lucra de la distanță în următorii 5-10 ani.

Însă gigantul social media a lăsat de înțeles de asemenea că salariații care optează pentru această variantă ar putea fi plătiți mai puțin întrucât cheltuielile lor ar fi mai mici decât în Silicon Valley.

Citește și: