Articol susţinut de eMAG

eMAG a atins nivelul „net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

de     HotNews.ro
Miercuri, 19 mai 2021, 14:07 Economie | Companii


eMAG a atins nivelul „net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale
Foto: eMAG
​eMAG a neutralizat amprenta de carbon generată de operațiunile sale prin compensare. Mai mult, compania se angajează să reducă amprenta de carbon a produselor și serviciilor pe întregul lanț de aprovizionare la zero în următorii 10 ani. În ultimul an, Grupul eMAG a reușit să reducă emisiile generate de operațiunile sale cu 8%, de la 9.993 tone în 2019 la 9.216 în 2020, potrivit calculelor Ernst&Young Amsterdam.

 • Rețeaua easybox a redus cu 15,8% emisiile de carbon rezultate din operațiunile directe din România
 • 100 de mașini electrice vor asigura livrări în zonele urbane
 • Parcul logistic Joița va funcționa 100% cu energie verde, alimentat de 40.000 de panouri fotovoltaice
 • Compensarea emisiilor care nu pot fi evitate se derulează prin parteneriate cu Green Tech, unul dintre cei mai mari reciclatori de deșeuri PET din Europa Centrala si de Est, și cu Fundația Conservation Carphatia, vizând astfel atât conservarea și restaurarea ecosistemelor naturale, cât și combaterea deșeurilor și poluării mediului înconjurător

Atingerea obiectivului „net zero” în ceea ce privește impactul direct al operațiunilor eMAG face parte dintr-un plan amplu de măsuri pentru protecția mediului aplicate în trei zone principale de impact: operațiuni sustenabile, lansarea unui Angajament pentru Mediu și susținerea inițiativelor sustenabile la nivel local.

„Transformăm operațiunile noastre astfel încât să reducem emisiile de carbon și vom ajuta și partenerii să facă același lucru prin Angajamentul pentru Mediu. De asemenea, vom susține inițiativele care sechestrează carbon pentru a rămâne net zero pentru emisiile directe aferente activității noastre, dar și pentru a deveni net zero pe întregul lanț de aprovizionare și vânzare”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.


Traiectoria către „net zero”

Operațiuni sustenabile care reduc emisiile de carbon

Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, eMAG a adoptat deja o serie de măsuri ce implică operațiuni cu o abordare sustenabilă, precum rețeaua easybox, care a ajuns în prezent la peste 1.000 de unități în toată țara. Prin intermediul acestora, nivelul emisiilor directe de carbon pentru operațiunile din România a fost redus semnificativ, cu 15,8%. Impactul este generat de livrările last mile, având în vedere că un curier efectuează un singur traseu pentru livrarea unui număr mai mare de colete la easybox, situație în care nivelul emisiilor este redus cu 95%, în comparație cu o livrare standard, potrivit unui studiu din 2019. Demersurile de reducere a nivelului de poluare din centrele urbane și de diminuare a amprentei de carbon au fost susținute și prin investiția în flota de autovehicule 100% electrice. Până la sfârșitul anului 2021, eMAG are în plan extinderea flotei de mașini electrice la 100 de vehicule, care le vor înlocui pe cele convenționale.

În egală măsură, eMAG a investit în infrastructură cu impact redus asupra mediului, precum centrul logistic din comuna Joița care va fi alimentat în totalitate cu energie din surse regenerabile generate la fața locului. Acesta va dispune de un total de 40.000 de panouri fotovoltaice și de un proiect de împădurire pe o suprafață de 10 hectare.

Economia circulară

Secțiunea cu produse resigilate utilizată de eMAG de peste 10 ani crește ciclul de viață al produselor, acestea reintrând în circuitul de utilizare, la un preț mai mic. Oferind din nou valoare produselor deja desigilate, eMAG contribuie la reducerea cantității de deșeuri generate.

De asemenea, pentru a susține această direcție strategică, eMAG participă la programul guvernamental „Rabla pentru electrocasnice”, prin intermediul căruia este stimulată achiziția de produse eficiente din punct de vedere energetic.

Susținerea mediului înconjurător prin compensarea emisiilor de carbon


Un alt demers prin intermediul căruia eMAG susține reducerea amprentei de carbon este implicarea în inițiative de conservare și de împădurire a pădurilor din Munții Făgăraș, printr-un parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia, contribuind astfel la restaurarea ecosistemelor naturale în beneficiul biodiversității și al comunităților locale. Viziunea fundației este de a crea un veritabil „Yellowstone” european în România.

Totodată, eMAG colaborează cu Green Tech și își compensează amprenta de carbon prin intermediul singurului proiect de reducere a emisiilor prin reciclarea PET-urilor, acreditat Gold Standard la nivel european. Green Tech închide circuitul deșeurilor de plastic PET, reciclând 2 miliarde de sticle folosite anual și utilizează plasticul recuperat pentru a crea produse noi, cum ar fi granule din PET reciclat, fibre sintetice poliesterice sau banda PET.

Articol susţinut de eMAG
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6239 vizualizari

 • +23 (25 voturi)    
  Cumva prin aceeasi metoda... (Miercuri, 19 mai 2021, 14:14)

  BIM15 [utilizator]

  de reducere a preturilor de la promotii:))
  • 0 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 20 mai 2021, 8:21)

   [anonim] i-a raspuns lui BIM15

 • +11 (23 voturi)    
  Publicitate cu minciuni sfuntate (Miercuri, 19 mai 2021, 14:16)

  BEDE [utilizator]

  Vă așteptați să cred una ca asta?
  Da, mașinile electrice nu emit CO2. Dar procesele de producere a mașinilor respective și de producere a energiei electrice pentru încărcarea bateriilor produc CO2.
  Oricât de mult ne-am strădui, nu văd să se ajungă la o economie dezvoltată care să producă global zero CO2.
  Dar se vede că politicienii nu se lasă și insistă cu acest obiectiv nerealizabil.
  Când oare vor recunoaște că este de imposibil?
  • +1 (15 voturi)    
   Dar restul noxelor? (Miercuri, 19 mai 2021, 16:37)

   Anonimul [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Emit mai mult CO2 insa ajung pe minus dupa cateva zeci de mii de km daca sunt incarcate cu 50% energie verde.

   De restul emisiilor ce zici, cand stai la semafor si respiri toate noxele, iti iplace? Vezi si studii, cate probleme respiratorii si cancere apar la cei care locuiesc pe arterele intens circulate.

   Masina electrica nu e 100% ECO, doar bicicleta e, insa e next best thing.
   Ar mai fi transportul in comun, dar sa fim seriosi, majoritatea celor care au masini nu vor renunta prea usor la ele in favoarea transportului in comun.
   • -2 (8 voturi)    
    Sa produci energie verde (Joi, 20 mai 2021, 1:03)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Anonimul

    inseamna sa produci CO2; dar lasa asta, gogoritza cu CO2. Daca e vorba de noxe is de acord, pt sanatatea noastra, dar CO2 e necesar vietii pe Pamant. E cea mai mare escrocherie, Soarele si Activitatea Solara e principalul responsabil pt schimbarile climatice.
    • -1 (1 vot)    
     Documentare (Joi, 20 mai 2021, 16:25)

     Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

     Eu iti propun sa mai vizualizezi niste documentare stiintifice pe tema legaturii CO2 si temperatura planetei. Iti dau si niste hinturi: planeta Venus (CO2 corelat cu temperatura), istoricul temperaturilor pe Terra si concentratia de CO2.
     E corect ce spui tu aici - faptul ca natura se va autoregla si cu cat va creste CO2-ul mai mult cu atat vor prospera formele de viata care capteaza CO2 si retin Carbonul eliberand Oxigen, doar ca toate aceste lucruri se intampla in milioane de ani, ori noi daca ne crestem brusc CO2-ul si temperatura pe planeta, e posibil sa ajungem pe marginea prapastiei de extintie ca specie...

     Referitor la producerea energiei verzi, daca e sa o luam pe bune, nimic nu produce energie verde. Fotovoltaicele iau din terenul agricol si materialele din care sunt facut nu sunt 100 ECO, eolienele au efecte negative asupra pasarilor, hidrocentralele au efecte negative asupra faunei din amonte si aval pentru ca schimba cursul raurilor, etc. In cele din urma noi trebuie defapt sa ajungem sa folosim surse de energie care sunt cat mai putin daunatoare mediuliu...
     • +1 (1 vot)    
      Amice, is geolog, am studiat (Vineri, 21 mai 2021, 2:36)

      Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

      vreo trei decade problema. Legat de CO2, sunt carote de gheta luate din Groelanda, Antarctica, Insula Baffin. S-au facut studii pe bulele de aer prinse in gheata. CO2 creste, dar cateva sute de ani bune dupa ce incalzirea a inceput. Dupa ultima mare era glaciara, acum 12000 de ani, CO2 a crescut abia dupa 800 de ani. Corelatia logica e ca e rezultatul Incalzirii nu trigger-ul. In Ordovician-Silurian, concentratia de CO2 era de 4000ppm si au fost milioane de ani de glaciatiuni. Cu 10 milioane de ani in urma era mult mai cald decat astazi, valori similare de CO2, transgresiuni marine de sute de metri. Soarele e responsabil pt 99% si 1% miscarea orbitala a Pamantului.
      Legat de fotovoltaice, 50% cuartzit, 50% cocs metalurgic, topite impreuna pt a obtine silicon glass-ul necesar. Legat de eoliene, nu ma iau de scheletul metalic sau de paletele din metale rare, ma iau de fundatia din mortar. Calcar si argila incalzite cu carbuni pt a obtine cimentu. Carierele uriase care distrug munti intregi. Pot continua pe 100 de pagini. Ceea ce numesc astia regenerabile si verzi distrug mediul. Adica hai sa distrugem mediul ca sa salvam climatul. Noi o sa ajungem la extinctie din prostie, nu din cauza climei, ca suntem adaptabili....dar in fata Prostiei nu rezista nimic, nici noi.
      • -1 (1 vot)    
       :) (Vineri, 21 mai 2021, 14:19)

       Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

       Am inteles, esti genul de persoana cu "critical thinking" adica ceva de genul "nu e bine cum faceti din cauza X si Y (cauze bine justificate) dar nici nu am eu vreo alta solutie/idee mai buna".
       Sunt foarte productivi oamenii de acest gen.
       • 0 (0 voturi)    
        Momentan is responsabil cand de 1milion $ pe zi (Vineri, 21 mai 2021, 19:03)

        Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

        Cred ca is destul de productiv. Si eu am alta solutie, Nuclear Energy, restul is distrugatoare de mediu, ma rog, are si energia nucleara minusurile ei dar e cea mai curata, so far. In general is impotriva inlocurii unei Probleme, cu o Problema si mai mare.
   • +1 (1 vot)    
    bicicleta e?! (Vineri, 21 mai 2021, 15:54)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Anonimul

    stai putin cauciucu ala se produce prin ce?
    sau metalul?!

    nu ai cum sa ai lucruri nepoluante ...

    PS: si vezi ca nici transportu in comun nu e eco... asa ca idee :)
    sigur aici devenim paranoici da asta e alta discutie
 • +13 (21 voturi)    
  daaaaa, siguuuurrr...... (Miercuri, 19 mai 2021, 14:34)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. vezi sa nu fie net zero cand imi ambaleaza produsele cu o tona de plastic.
  • -1 (5 voturi)    
   mda (Joi, 20 mai 2021, 13:40)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   aha.. cand iti ajunge iFonu` spart, sa ai ce urla ca fac economie la bule de plastic :DDDDDDD

   Romanul = (def din DEX) o specie umana vesnic nemultumita, care nu face nimic, ci doar comenteaza aiurea pe net in lipsa de ocupatie, asteptand pensia sau asistenta sociala :DDD
 • +5 (9 voturi)    
  inca putin (Miercuri, 19 mai 2021, 17:44)

  dm602s3 [utilizator]

  si eMag va avea amprenta de carbon negativa, adica va fixa CO2-ul atmosferic prin operatiunile sale.
  Flota de electrice cumva e tinuta doar ca sa dea bine in rapoarte? Eu n-am vazut nicio camioneta electrica in exploatare pana acum.
  Daca a fost oprit un reactor acum 2 saptamni si a crescut usor ponderea de hidrocarburi dar si de carbune utilizat la producerea energei, veti incarca masinile electrice doar la pranz si veti face livrari noaptea ca sa folositi energie verde?
  • +2 (6 voturi)    
   easybox se umplea noaptea, parca (Miercuri, 19 mai 2021, 19:13)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui dm602s3

   dar asta e pe sanatatea livratorilor
 • +5 (11 voturi)    
  pe banii si confortul prostilor (Miercuri, 19 mai 2021, 18:29)

  jorj_bv [utilizator]

  Transportul era gratuit peste un prag decent. Apoi a fost promovat easybox ca alternativa gratuita fata de 15 lei la colet. Acum costa si la easybox. Poate pe unii ajuta easybox, dar pe multi ii incurca.
  Si reducerile eMag sunt adesea inexistente sau modice, din preturi de lista la care nu s-a vandut recent produsul respectiv. Mai ales ca vand multe produse electronice unde produsul se uzeaza moral foarte repede si competitia e acerba.
  • +2 (6 voturi)    
   imag firma sr1 (Joi, 20 mai 2021, 2:09)

   gie [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

   Isi scot emisiile co2 din transport care a ajuns sa fie de la 18 lei in sus. Si taxa procesare cash 5 lei. Dar ce aia nu-s bani? De ce e necesara taxa procesare cash?
   • 0 (4 voturi)    
    mda (Joi, 20 mai 2021, 13:41)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui gie

    lel, cine mai plateste cu cash in 2021 ?

    tiganii si interlopii.. ca aia mai umbla cu cash :DDDD
    • +1 (1 vot)    
     sunt si persoane tinere care nu vor card (Joi, 20 mai 2021, 16:28)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     Germanii de exemplu au ceva reticente din perioada comunista sau nazista si platesc mult cu cash.
     Daca isi cumpara maica-mea un produs si dau eu comanda, am de ales intre a plati cu cardul meu sau a accesa plata cash.
 • +3 (7 voturi)    
  si rotile, jantele, filtrele,bateriile uzate? (Miercuri, 19 mai 2021, 23:32)

  matematics89 [utilizator]

  sunt 1000 de lucruri care polueaza, este absolut tendentios sa spui ca ai impact zero. orice persoana sau miscare umana genereaza un impact infernal...care nu poate fi niciodata zero...doar daca angajatii emag merg pe jos si traiesc in padure mancand frunze si insecte. cei de la emag polueaza nici mai mult nici mai putin decat orice alt business. business = consum de resurse naturale. oricum...cel mai bine ar fi sa li se reduca businessul la zero.
 • 0 (0 voturi)    
  Dar faptul ca 10 produse comandate, vine -la (Joi, 20 mai 2021, 17:41)

  deval [utilizator]

  acelasi cumparator- nu numai cu 10 taxe de transport dar si cu 10 curieri/masini, cu 10 tone de ambalaje sa poata ramane intregi, chiar produse imposibil de afectat ?!! Vorbesc de 10 produse din aceeasi categorie , de la furnizori diferiti ...
  Emag, ma lasi ? E vorba de niste depozite, de niste programe informatice de transporturi si de o logica a ambalarii , daca ar fi sa fie ! Probabil ca noi, cumparatorii , va trebui sa avem in vedere si asta ca dupa voi, potopul !!
 • 0 (0 voturi)    
  ba nene (Vineri, 21 mai 2021, 15:52)

  liviu_ [utilizator]

  astia vor sa-l depaseasca pe ponta la minciuni?!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by