Satya Nadella deține acum și mai multă putere la Microsoft, relatează CNN.

Satya NadellaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

CEO-ul gigantului tech a fost numit miercuri președinte al consiliului de administrație, devenind cel mai puternic om din una dintre cele mai valoroase companii din lume.

Nadella, care a ocupat funcția de CEO din 2014, a ajutat la transformarea producătorului de PC-uri într-un lider în domeniul serviciilor de cloud, ducând la încasări record și o valoare de piață de aproape două trilioane de dolari.

Microsoft a anunțat într-un comunicat că Nadella a fost „ales în unanimitate” pentru a-l înlocui pe fostul președinte John Thompson.

Vestea vine în contextul în care compania se confruntă cu repercusiunile unei anchete legate de fondatorul său, Bill Gates, după ce luna trecută au apărut în public informații despre o aventură avută de acesta în 2000 cu o angajată a Microsoft.

Gigantul tech a anunțat că a lansat o investigație cu privire la subiect în urmă cu doi ani.

Gates s-a retras din consiliul de administrație al Microsoft la începutul lui 2020, afirmând că dorește să se concentreze pe activitățile sale de filantropie.

Informațiile au apărut în public la mai puțin de două săptămâni după ce Bill Gates și soția sa, Melinda, au anunțat că vor divorța după 27 de ani de mariaj.

Nadella a vorbit personal despre acuzațiile aduse lui Gates, afirmând într-un interviu acordat CNBC luna trecută că „Microsoft este în 2021 foarte diferit de Microsoft în 2000”.

„Pentru mine și toată lumea de la Microsoft cultura noastră, diversitatea noastră, inclusivitatea noastră, în special, experiența de zi cu zi a oamenilor noștri este super importantă”, a mai afirmat acesta.

Citește și: