Doar câteva sunt companiile listate la burse care au reușit să depășească o capitalizare de piață de peste un trilion de dolari - șase, mai exact. Datele de la Companies Market Cap și publicate de Visual Capitalist ne spun care sunt numele familiare care au trecut de bariera celor 13 cifre - și care așteaptă s-o facă.

Logo AppleFoto: Michael Vi, Dreamstime.com

Marii jucători

Apple și Microsoft sunt singurele două companii care au trecut de pragul capitalizării de $2T, lăsându-le pe celelalte în urmă. Apple a fost și prima din Big Tech care a depășit trilionul în 2018.

Facebook a oscilat înăuntrul și în afara grupului în iulie 2021 și continuă evoluția capricioasă. La 17 ani, este cea mai tânără companie care a atins această valoare – chiar dacă nu a fost lipsită de oscilații abrupte pe parcurs.

Gigantul de petrol și gaze Saudi Aramco este singura companie din afara SUA care intră în clubul trilionului. Este o apariție notabilă printre companiile americane care domină clasamentul celor mai mari corporații din lume.

Cine ar mai putea intra în Clubul Trilionului?

Companiile cu o capitalizare de piață de peste 500 de miliarde sunt și ele puține și la distanță. În următoarea listă de șase companii, Tesla, cel mai valoros fabricant de automobile din lume, este un candidat valoros pentru admiterea în club.

Ca de obicei, opiniile analiștilor cu privire la Tesla sunt variate. Pe Wall Street se prezice și că Tesla ar putea atinge o capitalizare de 3 trilioane în următorul deceniu, datorită puternicei cereri curente și în perspectivă pentru automobile electrice.

Visa este unul dintre pionierii creditului de consum din Statele Unite și continuă să inoveze după 63 de ani de când a fost înființată. În tentativele de extindere a anvergurii uriașului său ecosistem de plăți, Visa experimentează cu achiziții și chiar tatonează cu ceva succes criptomonedele.