Google a fost detronat de TikTok din poziția de cel mai popular site din lume în 2021​ însă clasamentul celor mai accesate platforme anul acesta rezervă și alte surprize, una dintre ele fiind că Netflix a depășit Youtube, anunță The Hill.

NetflixFoto: Hotnews

În 2020 Google, cel mai accesat motor de căutare din lume, a ocupat prima poziție în timp ce TikTok ocupa doar a șaptea poziție în clasament. Însă mulțumită recordului de un miliard de utilizatori activi stabilit în luna septembrie, TikTok a sărit șase poziții, devenind cel mai popular site anul acesta.

O altă mare surpriză o reprezintă faptul că platforma video Youtube, ocupanta celei de-a doua poziții în clasament în 2020, a fost depășită de Netflix anul acesta și a căzut până pe poziția a opta, sugerând o schimbare de paradigmă importantă în ceea ce privește consumul de conținut video online.

Platforma social media Facebook în schimb pare să nu fi fost foarte afectată de scandalurile uriașe care au zguduit-o anul acesta, menținându-se pe poziția a treia în clasament.

Clasamentul celor mai populare site-uri în 2021:

1. TikTok

2. Google

3. Facebook

4. Microsoft

5. Apple

6. Amazon

7. Netflix

8. Youtube

9. Twitter

10. Whatsapp