Grupul Beltrame vrea să investească peste 250 milioane de euro pentru modernizarea combinatului de oțeluri speciale de la Târgoviște, după finalizarea achiziției, a anunțat miercuri Guvernul. În plus, grupul a anunțat că vrea să dezvolte la Târgoviște un nou combinat pentru producerea oțel-betonului și a sârmei laminate.

Combinat oteluriFoto: COS Targoviste

Premierul Ciucă s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții grupului Beltrame, după finalizarea de către aceștia a achiziției Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, ocazie cu care grupul și-a prezentat planurile de investiții. La combinatul achiziționat producția va începe în următoarele luni, după investiții în retehnologizare.

"Reprezentanții Grupului au anunțat că au în plan dezvoltarea, la Târgoviște, a unui nou combinat, pentru producerea oțel-betonului și a sârmei laminate. Aceste investiții vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă.", a anunțat Guvernul.

Potrivit Executivului, investitorii vor construi și două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu electricitate a capacităților de producție.