Președintele american Joe Biden este „mulțumit” de crearea primei uniuni sindicale la Amazon din Statele Unite, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt Jen Psaki, potrivit AFP.

Logo AmazonFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Democratul, care nu ratează nicio ocazie de a lăuda acțiunea sindicatelor din țară, este „fericit că angajații au grijă să fie consultați pentru deciziile importante” care îi privesc, a declarat ea.

Un grup restrâns de angajați motivați a făcut să se clatine una dintre cele mai mari multinaționale: lucrătorii de la un depozit Amazon din New York au votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea creării unui sindicat, o premieră în Statele Unite în cadrul companiei.

2.654 de angajați au bifat „da” pentru a fi reprezentați de organizația independentă Amazon Labor Union, creată în urmă cu aproape un an, față de 2.131 care au votat „nu”.

Numele sindicatului, ALU, a fost scandat de mai multe ori, în timp ce președintele său, Christian Smalls, a desfăcut o sticlă de șampanie.

„Oamenii au vorbit astăzi, vor o uniune”, spune el. Puțin mai târziu, în fața presei, i-a mulțumit ironic șefului Amazon, Jeff Bezos, pentru că a mers în spațiu, „pentru că în timp ce era acolo sus, am putut înființa un sindicat”.