Pentru al patrulea an consecutiv, P&G continuă programul O Sală de Clasă ca Acasă, o inițiativă unică, care urmărește să transforme semnificativ experiența de învățare a elevilor din clasele pregătitoare, chiar din momentul în care aceștia fac primi pași în universul școlar. Alături de designeri de interior renumiți din România, P&G a transformat sălile de clasă în spații sigure, prietenoase și pline de inspirație, care să-i facă pe cei mici să se simtă ca acasă, oferindu-le un mediu optim de învățare.

O Sală de Clasă ca Acasă - proiect P&G / Autorul designului - arh. Miruna Pavoni, Pavoni StudioFoto: P&G

Această inițiativă a ajuns deja în patru județe din România, mulți copii beneficiind acum de condiții moderne de învățare care le permit să-și atingă potențialul maxim. În centrul fiecărei săli de clasă renovate se află un design unic care le transformă într-o lume magică pentru copii. Combinarea elementelor speciale și pline de culoare contribuie la crearea spațiului pe care îl putem numi „acasă”, cu mobilier dedicat, care facilitează adaptarea rapidă a celor mici și interacțiuni semnificative între elevi și profesori, încă din prima zi.

Ultimii ani au fost marcați de schimbări care au influențat modul de gândire și comportamentele oamenilor, iar pandemia ne-a oferit tuturor oportunitatea de a învăța care sunt lucrurile cu adevărat importante. Solidaritatea și grija față de ceilalți sunt aspecte esențiale pentru ca o comunitate să devină mai puternică, iar, dincolo de acestea, educația rămâne unul dintre principalii piloni care trebuie consolidați.

Cu toate acestea, în această perioadă, inechitățile au devenit mult mai vizibile. Un exemplu este situația copiilor care nu au acces la condiții adecvate de studiu. P&G este conștientă de rolul pe care îl are în schimbarea acestei realități și își continuă angajamentul de a fi o forță a binelui și a creșterii în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Compania nu investește doar în dezvoltarea economiei locale, oferind oportunități de angajare și de business pentru companiile locale, ci sprijină și comunitățile prin diverse proiecte. În același timp, este alături de români cu branduri inovatoare, care nu doar îmbunătățesc sănătatea și igiena acasă, ci sprijină și familiile în efortul de a le oferi cele mai bune condiții copiilor, în cea de-a doua lor casă: săli de clasă mai sigure și moderne.

Este o călătorie în care compania a pornit cu optimism, dar pe parcursul căreia nu este singură, colaborând cu autoritățile locale, ONG-uri și alte organizații, pentru a identifica nevoile românilor și a pentru a ajuta la a face o diferență acolo unde este posibil. În acest fel, P&G contribuie la dezvoltarea comunităților din România, crescând împreună cu acestea.