Emblematicul logo cu „M”-ul galben al McDonald's a început să fie dat jos de pe restaurantele și panourile publicitare din întreaga Rusie după ce compania și-a vândut afacerile din această țară unui investitor local.

Logo al McDonald's demontat in RusiaFoto: Captura video

Oleg Paroev, directorul general al McDonald's în Rusia a confirmat luni pentru agenția TASS că logoul cu „M”-ul emblematic nu va rămâne în marca sub care restaurantele vor continua să funcționeze în Rusia după ce pe platformele social media au început să apară înregistrări video cu demontarea simbolului.

McDonald's a anunțat pe 16 mai că a ajuns la un acord pentru vânzarea afacerii unui „cumpărător local” după ce și-a plătit angajații timp de 3 luni în care a ținut restaurantele închise în semn de protest față de declanșarea războiului din Ucraina.

Logoul McDonald's dispare din Rusia

Deși anunțul făcut luna trecută preciza că noul lanț de restaurante nu va putea folosi numele, sigla și meniurile McDonald's, Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia a scris ulterior că logoul McDonald's ar putea fi păstrat și că restaurantele urmează să fie rebotezate „Mc”.

„M-ul galben nu va fi păstrat în designul noilor restaurante, 100%”, a precizat însă luni Paroev, explicând că el indică clar afilierea la McDonald's.

El confirmat că vechile semne urmează să fie demontate și că „noua întreprindere nu poate funcționa sub vechiul brand”.

Cozi imense s-au format în fața restaurantelor McDonald's din Rusia pe 16 mai după ce compania a anunțat vânzarea afacerilor sale din țară. McDonald's avea peste 850 de restaurante în Rusia.

Urmărește ultimele evoluții din a 89-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.