​MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță semnarea achiziției pentru pachetul majoritar de 80% din acțiunile companiei SC M-Profilaxis SRL, una din policlinicile de top din Timișoara. Compania va fi integrată sub brandul Sfânta Maria, prin care rețeaua își extinde prezența în zona de vest a țării.

MedLifeFoto: MedLife
  • Noua achiziție va fi integrată sub rețeaua Sfânta Maria, parte a Grupului MedLife.
  • Odată cu această tranzacție, rețeaua Sfânta Maria își consolidează prezența și în vestul țării.
  • În prezent, Sfânta Maria este cea mai mare rețea de clinici și laboratoare după marii jucători din piață. Brandul deține peste 60 de unități medicale proprii și este prezent în București, Brăila, Măgurele, Bacău, Sibiu, Galați, Iași și, mai nou, Timișoara.
  • Sfânta Maria deține cea mai mare rețea de medici în contract CAS și vine în întâmpinarea nevoilor în special a pacienților cu venituri medii și mici.
  • Compania are ambiții naționale, având active atât proiecte de dezvoltare prin achiziție, cât și organice.

Profilaxis Timișoara are o experiență de aproape 25 de ani pe piața locală și este unul dintre cei mai cunoscuți operatori medicali din Timișoara, care asigură pacienților servicii complete de prevenție și profilaxie. Unitatea medicală integrează servicii de medicina muncii, ambulatoriu, compartiment de spitalizare de zi și un portofoliu important de abonați.

În cadrul unității, pacienții pot efectua consultații medicale la peste 25 specialități, printre care cardiologie, O.R.L, dermatologie, alergologie, diabet, nutriție și boli metabolice, medicină de familie și altele, serviciile fiind asigurate de o echipă formată din peste 50 de medici proprii și colaboratori. Odată cu achiziția unității medicale, atât pacienții, cât și abonații rețelei Sfânta Maria vor putea beneficia de asistență medicală în cadrul Profilaxis.

„Continuăm planurile noastre strategice de extindere a rețelei Sfânta Maria, al doilea brand parte din grupul MedLife, care are în focus pacienții ce își doresc să acceseze în mod special servicii în regim CAS. Rețeaua Sfânta Maria are deja o acoperire bună în capitală și în regiunea centrală și de est, iar odată cu noua tranzacție, reușim să fim mai aproape de pacienții din zona de vest a țării și să le oferim servicii de diagnostic și tratament la cele mai bune standarde”, a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.

Brandul medical Sfânta Maria a fost lansat în urmă cu 5 ani și a devenit una dintre cele mai importante rețele naționale de sănătate. Aceasta operează pe piața serviciilor medicale cu peste 60 de unități medicale proprii, care au rezultat în urma proiectelor de achiziție și a dezvoltărilor organice, după cum urmează: 15 clinici, în Bucureşti, Bacău, Galați, Măgurele, Iași și Sibiu, 11 laboratoare, în Bucureşti, Brăila, Bacău și Galați, precum şi peste 30 de puncte de recoltare.

„Sub brandul Sfânta Maria operăm cea mai extinsă rețea de medici de familie și specialiști în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, oferind acces la servicii medicale de calitate, decontate, pentru 500.000 de pacienți anual. În rețeaua Sfânta Maria, punem la dispoziția pacienților cea mai complexă paletă de servicii medicale acoperite de asigurarea publică din piață: spitalizare de zi, analize medicale, ecografie, radiologie, recuperare medicală, kinetoterapie și multe altele”, a declarat Cristian Sas, Directorul Executiv al rețelei Sfânta Maria.