EVERGENT Investments, companie de investiții listată sub simbolul EVER, care se diferențiază prin proiectele de tip private equity, raportează la semestrul I depășirea rezultatului net estimat pentru tot anul 2022. Rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din 54,2 milioane lei profit net și 11 milioane lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat. Valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.450 milioane lei, în creștere cu 1,7% față de S1 2021, iar valoarea activului net este de 2.278 milioane lei, în creștere cu 2,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

EVERGENT Investments- rezultate financiareFoto: EVERGENT Investments
  • Rezultatul net la semestrul I de 65,2 milioane de lei marchează o depășire a rezultatului estimat pentru întreg anul 2022.
  • Valoarea totală a activelor (AUM) a înregistrat o creștere de 1,7% față de S1 2021 până la 2.450 milioane lei.
  • 117 milioane lei investiți în primul semestru.
  • 62,2 milioane lei, dividende repartizate la data plății 10 iunie 2022.
  • Suprafața totală a proiectului “Fermele de afini” a depășit 100 ha.
  • Proiectul “Atria Urban Resort” obține autorizația de construire a Fazei a IIIa, pentru 338 apartamente “eco-friendly”.
  • Peste 50% din structura portofoliului EVERGENT Investments este aliniată principiilor ESG.

„Rezultatul net, de 65,2 milioane lei, al primului semestru marchează depășirea țintei previzionate pentru întreg anul 2022, confirmând reziliența companiei în contextul suprapunerii unor dezechilibre economice și a tensiunilor geopolitice. Deși acești factori au determinat creșterea aversiunii la risc, am explorat oportunitățile apărute și le-am valorificat investind peste 100 milioane lei în această perioadă. Chiar dacă perspectiva recesiunii este tot mai pronunțată, rămânem încrezători în agilitatea echipeiEVERGENT Investmentsde a opera cu prudență în acest mediu tumultos și ne așteptăm să închidem cu rezultate pozitive anul 2022.”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al EVERGENT Investments.

Continuă investițiile în Portofoliul Private Equity

Proiectele de tip private equity diferențiază compania față de ceilalți actori ai pieței de capital și aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung. Cadrul legal FIA permite alocarea a până la 40% în active nelistate, iar EVERGENT Investments și-a setat o primă “bornă” de 20-25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.

  • Agrointens, companie din Grupul EVERGENT, a mărit suprafața pentru cultivarea afinelor prin achiziția recentă a unui teren de 23 ha în Rățești, județul Argeș, ajungând după plantare la o suprafață totală de 109 ha.
  • Proiectul „Atria Urban Resort” a primit aprobarea de construire a Fazei a III a. 338 de apartamente vor fi construite în acord cu tendințele globale privind sustenabilitatea și reducerea amprentei de carbon. Clădirile vor fi dotate cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere și cu recuperatoare de căldură.

Politica de dividend

În data de 10 iunie, compania a început distribuirea dividendelor în valoare totală de 62,2 milioane lei către acționarii săi. Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend și programele de răscumpărare, compania returnează valoare acționarilor. Acest aspect este susținut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziție financiară puternică pe piață.

Articol susținut de EVERGENT Investments