Elon Musk i-a cerut în mod oficial fostului șef de securitate al Twitter, care a acuzat recent platforma de minciună, să furnizeze documente și să depună mărturie în procesul juridic împotriva rețelei de socializare, potrivit AFP.

Elon MuskFoto: Mano Kors / Dreamstime

Într-un document trimis luna trecută către două autorități de reglementare din SUA și către Departamentul de Justiție, Peiter Zaitko, care s-a descris ca fiind un denunțător, a acuzat Twitter pentru slaba securitate cibernetică.

De asemenea, el i-a acuzat pe directorii companiei din San Francisco că au exagerat în mod deliberat amploarea luptei lor împotriva conturilor false și a spam-ului.

Această ultimă afirmație este de natură să întărească linia de apărare a lui Elon Musk, care susține că a renunțat la achiziția Twitter deoarece compania l-a mințit cu privire la proporția de astfel de conturi false și spam pe rețeaua de socializare.

Antreprenorul și avocații săi i-au transmis sâmbătă lui Peiter Zaitko o citație prin care îi cereau toate documentele și comunicările aflate în posesia sa referitoare la "impactul și efectele conturilor false și ale spam-ului asupra activității Twitter", potrivit documentului din dosar, pe care AFP a putut să-l consulte.

Perioada luată în considerare este de la 1 ianuarie 2019 până la data primirii citației.

Șeful Tesla dorește, de asemenea, să obțină mărturia lui Peiter Zaitko, pe care l-a convocat pentru o depoziție pe 9 septembrie într-o clădire din apropierea casei sale din New Jersey.

Contactat de AFP, avocatul lui Peiter Zatko nu a răspuns imediat.

Elon Musk îi cere, de asemenea, fostului șef al securității să prezinte orice document legat de măsurarea numărului de utilizatori activi zilnici monetizabili (mDAU), un indicator cheie al performanței grupului.

În plus, miliardarul vrea să obțină o înregistrare scrisă a prezentărilor pe care Peiter Zaitko le-ar fi făcut în fața conducerii cu privire la riscurile atacurilor cibernetice și la deficiențele sistemului IT al Twitter.

De asemenea, acesta este interesat de orice documente și comunicări "referitoare la încercările Twitter de a ascunde deficiențele de securitate de investitori, autorități de reglementare și public", precum și de orice dovadă de "activitate ilegală" în cadrul companiei.

Disputa dintre Twitter și Elon Musk urmează să fie judecată în cadrul unui proces de cinci zile, care va începe pe 17 octombrie, într-o instanță specializată din Delaware.