​Asociația Recolamp, cel mai important jucător din piața reciclării deșeurilor din surse de iluminat, anunță că a obținut licență pentru extinderea activității la toate categoriile de deșeuri din echipamente electrice și electronice (DEEE 1-6) prevăzute de legea nr 5/2015.

Vești bune din piața reciclării: Recolamp își extinde activitatea la toate categoriile de DEEEFoto: Recolamp

Astfel, după 15 ani de activitate consistentă pe piața colectării și reciclării deșeurilor din echipamente de iluminat, Asociația Recolamp își extinde activitatea la toate categoriile de DEEE- uri, prevăzute în legea nr. 5/2015, și anume: echipamente de transfer termic, ecrane, monitoare şi echipamente care conţin ecrane cu o suprafaţă mai mare de 100 cm2, echipamente de mari dimensiuni (având oricare dintre dimensiunile externe mai mare de 50 cm), echipamente de mici dimensiuni (nicio dimensiune externă mai mare de 50 cm), echipamente informatice şi de telecomunicaţii de dimensiuni mici (nicio dimensiune externă mai mare de 50 cm)

“Începând din august 2022, Asociația Recolamp va fi prezentă și foarte activă în toate segmentele de deșeuri din echipamente electrice și electronice. Odată cu această reușită a extinderii activității noastre ne-am setat două mari obiective. Primul este de a deveni cel mai important jucător din piața DEEE-urilor, iar cel de-al doilea de a continua să ne îndeplinim obiectivul de colectare și să continuăm campaniile de informare, conștientizare și educare cu care ne-am făcut remarcați în cei peste 14 ani de activitate”, a declarat Violeta Cazan, asociat în marketing al Recolamp.

Un lider de piață

Cunoscută pentru activitatea sa de 15 ani în domeniul gestionării deșeurilor din echipamente electrice și electronice, cu specializare în deșeurile din echipamente de iluminat din România, cu campanii naționale dedicate responsabilizării populației pentru un viitor mai verde, Asociația Recolamp este cel mai vechi jucător din piața DEEE din România.

Asociația Recolamp a reușit să încheie anul 2021 cu un bilanț pozitiv, în ciuda crizei sanitare și a creșterii țintei de colectare de la 45% la 65%. Astfel, cifra anului trecut este de peste 4.800 tone de echipamente electrice și electronice, colectate, tratate și reciclate de către Recolamp.

Pentru 2022, Asociația Recolamp face în continuare apel la consumatorii casnici și la companii să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător, pentru că îndeplinirea obiectivelor de colectare depinde în primul rând de ei. Recolamp își va continua misiunea de a responsabiliza populația să recicleze deșeurile periculoase, prin campanii, acțiuni de responsabilizare și dezvoltarea infrastructurii, însă atingerea obiectivului de colectare de 65% este complicată. Solidaritatea și mobilizarea populației la nivel național sunt premise importante care pot influența pozitiv atingerea țintelor.

S-a ars, reciclează-l!