Instagram, una dintre platformele grupului Meta fondat și condus de Mark Zuckerberg, a raportat luni dificultăţi de conectare întâmpinate de utilizatori, dintre care unii au menţionat conturi suspendate sau care nu au mai putut fi accesate, relatează AFP și Agerpres.

InstagramFoto: M. A. Soliman, Dreamstime.com

„Suntem conştienţi că unii dintre voi întâmpină dificultăţi în accesarea contului de Instagram. Ne ocupăm de acest lucru şi ne cerem scuze pentru neplăcerile create”, a scris departamentul de comunicare al subsidiarei Meta, pe contul său de Twitter.

Zeci de internauţi au anunţat luni pe reţelele sociale că datele lor de identificare la Instagram nu au fost recunoscute sau că au primit mesaje în care au fost anunţaţi că le-a fost suspendat contul.

Site-ul specializat Downdetector a estimat numărul de incidente la câteva mii, cu un vârf în jurul orei 14:00 GMT. Un incident similar a avut loc pe 22 septembrie, fără ca Instagram să explice motivele.

Problemele survin la mai puţin de o săptămână după ce o altă aplicaţie a Meta, WhatsApp, nu a mai putut fi accesată, afectând miliarde de utilizatori marţea trecută.

În octombrie 2021, Instagram, WhatsApp şi Facebook au fost închise pentru câteva ore după o problemă de coordonare între diferitele sale centre de stocare a datelor.