La începutul lunii august, agenția DACHSER din Brașov s-a relocat. Noua locație are o suprafață totală de 2094 m2. Clădirea personalizată întărește poziția DACHSER România pe piața internă.

DACHSER România își relochează depozitul din BrașovFoto: DACHSER România

Agenția DACHSER din Brașov se concentrează pe deservirea clienților din centrul și nord-estul României. Noul terminal de tranzit are o suprafață de peste 1560 m2, cu șapte rampe de încărcare, o rampă drive-in, rampe hidraulice și spații de încărcare. Partea administrativă a clădirii oferă aproximativ 500 m2 pentru birourile moderne. De asemenea, sunt disponibile aproximativ 40 de locuri de parcare, o zonă socială pentru operatorii de logistică și spațiu dedicat întâlnirilor și prezentărilor.

Noua sucursală cu conexiuni zilnice regulate este integrată în rețeaua rutieră DACHSER în Europa. Legăturile zilnice cu București și Arad vor duce la o consolidare a rețelei din România. În plus, există transporturi zilnice către Eurohub-ul din Bratislava.

„Noua locație ne va permite să gestionăm livrările într-un mod confortabil și de înaltă calitate. Capacitățile extinse de manipulare vor contribui decisiv la consolidarea poziției noastre pe piața internă, determinând o capacitate sporită de gestionare a volumelor de tranzit la export și import, asigurând o consolidare eficientă în sistemul de grupaj a transportului de marfă”, spune Andreea Vlădescu, managerul general al sucursalei DACHSER din Brașov.

Optimizarea proceselor interne se va reflecta în costurile de operare reduse, ceea ce va crea un avantaj pentru clienți în ceea ce privește tarifele de transport și timpii de tranzit către și dinspre UE și chiar țări non-UE.

„Un alt avantaj al noului depozit îl reprezintă locația, care îndeplinește cerințele noastre ridicate în ceea ce privește logistica orașului, cum ar fi de exemplu: colectări și livrări rapide și prompte în toate zonele orașului”, spune Traian Dumitrescu, Managing Director European Logistics România. Acesta mai adaugă și faptul că „am finalizat faza dificilă de mutare a sucursalei și a angajaților și, în prezent, utilizăm pe deplin beneficiile noului sediu. Spațiile logistice moderne și spațioase ne vor permite să oferim o calitate și mai bună a serviciilor și suficiente rampe de încărcare pentru a optimiza și accelera manipularea în timpul încărcării și descărcării.”

Pe termen mediu, se așteaptă ca această relocarea să creeze noi locuri de muncă. În același timp, contribuie la obiectivele de mediu ale DACHSER prin tehnologii care sunt folosite pentru economisirea resurselor, care includ, printre altele, iluminarea cu LED-uri, recuperarea căldurii, echipamente pentru manipularea apei potabile și altele. Clădirea și întregul parc industrial sunt, de asemenea, construite având în vedere utilizarea tehnologiilor viitoare.