Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, care are 45.000 de angajați în Rusia, intenționează să cedeze operațiunile sale din această țară conducerii locale a filialei, a anunțat vineri compania mamă ADEO, transmite Reuters.

Magazine Auchan, Leroy Merlin și Decathlon în RusiaFoto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Leroy Merlin este deținută de familia Mulliez, care se află și în spatele lanțului francez de articole sportive Decathlon și al retailerului alimentar Auchan, ambele continuând să opereze în Rusia.

„Începem procesul de transfer și trebuie să depunem proiectul la autoritățile relevante din Rusia", a declarat șeful ADEO. „În termeni concreți, managementul nostru local va iniția discuții care ar putea dura câteva luni", a adăugat el.

Întrucât tranzacția este supusă aprobării autorităților ruse, detaliile financiare nu sunt deocamdată disponibile și nu se poate spune dacă retailerul va continua să opereze sub marca Leroy Merlin, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Anunțul vine în contextul în care firmele occidentale, de la McDonald's și Starbucks și de la Deutsche Bank și Shell, s-au retras din Rusia sub presiunea clienților și a guvernelor lor de a impune Moscovei un preț economic pentru războiul purtat împotriva vecinului său. Sancțiunile occidentale impuse Rusiei au complicat, de asemenea, derularea afacerilor în această țară.