Match Group, compania mamă a aplicației de întâlniri Tinder, a anunțat marți că își va înceta toate operațiunile în Rusia, la mai bine de un an de la începutul invaziei rusești în Ucraina, potrivit AFP.

Aplicatia TinderFoto: Alamy / Profimedia

Potrivit unui comunicat al grupului, va înceta operațiunile în această țară până la 30 iunie, invocând „angajamentul nostru de a susține drepturile omului” ca motiv al acestei decizii.

Match Group, cu sediul în Texas, a publicat informația în raportul său anual de impact, care prezintă progresele grupului în ceea ce privește responsabilitatea socială și de mediu.

„Mărcile noastre pun în aplicare condițiile de restricționare a accesului la serviciile noastre din Rusia și vor fi implementat complet retragerea lor de pe piața rusă până la 30 iunie”, se arată în raport.

Întrebat de AFP, grupul Match a refuzat să comenteze.

Plecarea grupului specializat în servicii de întâlniri, cu Tinder, dar și Hinge, Meetic sau match.com, este cel mai recent exemplu de companii occidentale care au ales să plece sau să își suspende activitățile în Rusia în urma izbucnirii războiului din Ucraina.

Aceste plecări au permis companiilor chineze să preia conducerea, dar și Rusiei să încerce să dezvolte alternative locale, în special în sectorul tehnologic.

Ieșirea din Rusia a serviciilor Match Group vine, de asemenea, într-un moment în care guvernul local își consolidează legislația pentru a reglementa sectorul tehnologic, într-un context de creștere a represiunii politice.