Capitalizarea de piaţă a Apple a trecut vineri pentru a doua oară de pragul de 3 trilioane de dolari, investitorii mizând pe capacitatea producătorului telefoanelor iPhone de a-şi creşte veniturile, chiar dacă în paralel explorează noi pieţe, precum realitatea virtuală, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Apple StoreFoto: Norman Chan, Dreamstime.com

În cursul tranzacţiilor care preced deschiderea oficială a burselor americane, titlurile Apple, care este şi cea mai valoroasă companie listată la bursă la nivel mondial, erau în creştere cu 0,9% până la 191,4 dolari pe acţiune.

Apple a mai ajuns odată, pentru scurt timp, la o capitalizare de piaţă de peste 3 trilioane de dolari.

În cursul şedinţei de tranzacţionare din data de 3 ianuarie 2022, producătorul telefoanelor Apple a avut, pentru scurt timp, o capitalizare de piaţă de peste 3.000 de miliarde de dolari, însă la finalul şedinţei a coborât sub acest prag.

Cele mai recente aprecieri ale titlurilor Apple vin într-un moment în care acţiunile companiilor din sectorul tehnologiei îşi revin, pe fondul pariurilor că Rezerva Federală americană ar putea să încetinească ritmul majorărilor de dobândă, precum şi al interesului generat de inteligenţa artificială.

FOTO articol: Norman Chan, Dreamstime.com.