Cei mai mari copii ai lui Silvio Berlusconi, Marina și Pier Silvio, vor împărți împreună controlul majoritar al imperiului de afaceri fondat de acesta, a declarat joi o sursă familiarizată cu acest subiect pentru Reuters, după ce testamentul fostului premier a fost desecretizat.

Silvio BerlusconiFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Marina și Pier Silvio Berlusconi, care dețin deja roluri executive în anumite părți ale afacerii, vor deține participații egale, în valoare totală de aproximativ 53%, în holdingul familiei Fininvest, a declarat sursa, confirmând un raport anterior al agenției de presă ANSA.

Marina conduce Fininvest, în timp ce Pier Silvio s-a ocupat de afacerea TV MFE-MediaForEurope, care a fost mult timp bijuteria din coroana familiei.

Cei cinci copii ai lui Berlusconi au declarat anterior, într-un comunicat, că „niciun acționar nu va exercita controlul indirect individual global individual al Fininvest SpA, exercitat anterior de tatăl lor".

Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi, cei trei copii ai săi din a doua căsătorie, au fost mai puțin implicați în afacerea de familie.

Berlusconi, care a murit pe 12 iunie la vârsta de 86 de ani, a luat decizia privind moștenirea încă din 2006, se arată într-o copie a testamentului consultată de Reuters.

El a adăugat lângă semnătura sa pe testament mesajul: „Mulțumesc, cu multă dragoste pentru voi toți, tatăl vostru".

Acțiunile B ale MFE la bursa din Milano au scăzut după ce testamentul a fost făcut public, pierzând aproximativ 0,4%.

Acțiunile crescuseră anterior pe fondul speculațiilor că familia și-ar putea vinde participația, dar directorul general al MFE, Pier Silvio Berlusconi, a declarat săptămâna aceasta că nu s-a discutat niciodată despre o vânzare și că societatea își va menține planurile de creștere în Europa.

„Se pare că există o mișcare spre continuitate în conducerea MFE, ceea ce reduce atractivitatea speculativă a acțiunii", au scris analiștii Equita într-o notă.