Miliardarul sud-african Elon Musk a prezentat luni noul logo care va înlocui faimoasa pasăre albastră stilizată a Twitter: un X. Rețeaua de socializare a adoptat noul logo la scurt timp după anunțul său.

Elon Musk și TwitterFoto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Musk a distribuit pe pagina sa de Twitter, platformă social media pe care a cumpărat-o oficial în luna octombrie a anului trecut, un clip scurt care arată noul logo al Twitter.

Musk și-a schimbat de asemenea poza de profil cu imaginea noului logo și a adăugat „X.com” biografiei sale de pe rețeaua de socializare. Într-o postare separată el a arătat că sediul Twitter a fost iluminat în noaptea anterioară cu logo-ul „X”.

Aceste noi postări ale sale vin după ce în urmă cu o zi Musk a anunţat că dorește să schimbe logo-ul Twitter şi să renunţe la „toate păsările” care sunt asociate cu reţeaua socială.

Într-o postare făcută la scurt timp după miezul nopţii, miliardarul a spus „dacă un logo X suficient de bun va fi postat la noapte, îl vom introduce mâine la nivel mondial”. „Iar în curând vom spune adio brand-ului twitter şi, gradual, tuturor păsărilor”, a adăugat Elon Musk.

În luna aprilie a acestui an pasărea albastră a fost înlocuită, temporar, cu un câine din rasa Shiba Inu, logo-ul criptomonedei Dogecoin, înlocuire care a ajutat la creşterea valorii de piaţă a Dogecoin cu până la patru miliarde de dolari.

Pagina web a Twitter afirmă că logo-ul care înfăţişează o pasăre de culoare albastră, este „cel mai recunoscut activ al nostru”, adăugând „de acea îl protejăm atât de mult”.

Elon Musk, acuzat că a furat logo-ul Twitter

Antreprenorul american Steven Dengler a amintit însă pe platforma lui Musk că în 1993 a fost cofondatorul unei companii numite XE, care a creat un site și o aplicație pentru servicii valutare, inclusiv conversii în rata de schimb.

„Acesta a fost logo-ul nostru între 1993 și 2007. Poate vi se pare cunoscut”, a scris el.

Dengler a arătat inclusiv o variantă .gif a logo-ului:

„Domeniul nostru (xe dot com) e la doar o literă distanță de x dot com dar sunt sigur că e doar o 'coincidență' lol”, a mai scris acesta.

Cu toate acestea, este posibil ca noul nume dorit de Musk pentru Twitter să fie o referință la unul dintre copiii săi, „X Æ A-Xii Musk”, fiul pe care îl are cu cântăreața Grimes.