Producătorul danez de jucării Lego a abandonat cel mai important efort de a elimina materialele plastice pe bază de petrol din cărămizile sale creative, după ce a descoperit că noul său material a dus la emisii de carbon mai mari, a informat duminică Financial Times, relatează Reuters.

caramizi LEGOFoto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Lego a descoperit că noile cărămizi fabricate din polietilen tereftalat reciclat (RPET) ar duce la emisii mai mari de carbon.

"Am testat sute și sute de materiale. Pur și simplu nu a fost posibil să găsim un astfel de material", a declarat directorul executiv al Lego, Niels Christiansen, pentru Financial Times.

Un purtător de cuvânt al Lego a declarat pentru Reuters că testarea și dezvoltarea continuă, iar compania își propune să facă jucăriile din materiale durabile până în 2032.

Compania a demarat eforturile de a înlocui cărămizile de plastic cu materiale sustenabile în 2020. Dificultatea este să găsească un material care să fie prietenos cu mediul, dar să ofere aceeași culoare, strălucire și sunet precum cărămizile din plastic pe bază de petrol.