Rețeaua de socializare X (fostul Twitter) și-a încălcat obligațiile contractuale prin neplata bonusurilor anuale de performanță pe care le promisese verbal angajaților săi, a decis vineri o instanță federală americană, potrivit AFP.

Elon Musk si logo-urile X si TwitterFoto: Shutterstock

Un fost angajat al grupului, Mark Schobinger, a dat în judecată platforma în luna iunie pentru încălcarea contractului, argumentând că Twitter le promisese angajaților săi plata unor bonusuri pentru anul 2022 dacă rămâneau în cadrul companiei cumpărate de Elon Musk până în primul trimestru din 2023, termenul limită pentru această plată.

X a încercat să obțină respingerea acestei cereri, dar instanțele au refuzat, stabilind că procesul și cererea de încălcare a contractului sunt valabile în condițiile legii californiene.

”Schobinger a formulat o cerere de încălcare a contractului care este valabilă în conformitate cu legislația californiană. El susține că Twitter a promis verbal că va plăti fiecărui angajat o parte din bonusul preconizat”, a scris judecătorul Vince Chhabria. „Iar prin refuzul de a-i plăti lui Schobinger bonusul promis, Twitter a încălcat acel contract”, a spus judecătorul.

Rețeaua de socializare poate face apel la decizia instanței.

Deținută în prezent de Elon Musk și redenumită X, grupul se confruntă cu o serie de dificultăți, printre care o anchetă a Bruxelles-ului privind dezinformarea și ura online și un exod al agenților de publicitate de profil.

Compania valorează acum mai puțin de jumătate din cele 44 de miliarde de dolari pe care Elon Musk le-a plătit în octombrie 2022 pentru a o achiziționa, potrivit unor documente interne trimise personalului și raportate de publicația de tehnologie The Verge.