Fortech, una dintre cele mai mari companii de inginerie digitală din România, anunță finalizarea procesului de integrare cu GlobalLogic, o companie a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală, devenind oficial GlobalLogic România. Ca urmare a procesului de integrare, Fortech, o companie GlobalLogic, va opera în România ca o filială GlobalLogic, iar integrarea brandului se va finaliza în perioada imediat următoare.

Fortech devine GlobalLogic RomaniaFoto: GlobalLogic

„În ultimii 20 de ani, am făcut mai mult decât să înființăm o companie, am reușit să construim o relație de încredere ca partener de tehnologie pentru clienții și colaboratorii noștri”, a declarat Călin Văduva, fostul CEO Fortech, actual Senior Vice President și GDU Head pentru noua echipă a Group Delivery Unit GlobalLogic din România. „Suntem încrezători că această expansiune și atenția pe care o acordăm clienților noștri vor reprezenta o bază solidă pe care companiile cu care colaborăm își vor putea dezvolta viitorul digital. Având în spate expertiza vastă pe piața globală a GlobalLogic, ne luăm angajamentul de a le asigura accesul la o gamă cuprinzătoare de servicii, facilitând o tranziție promptă către businessurile digitale de mâine. Așteptăm cu nerăbdare următoarea etapă și privim cu entuziasm către noi oportunități pentru clienții, colegii și partenerii noștri.”

Achiziția Fortech consolidează prezența semnificativă a GlobalLogic în Europa, poziționând compania ca lider de top în domeniul tehnologiei din România, cu o echipă formată din peste 1200 de oameni (peste 70% dintre ei ocupând roluri de Mid, Senior și Expert) și centre operaționale în cinci orașe din România: Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, Iași și București.

De la finalizarea tranzacției de anul trecut și până în prezent, inginerii din fosta echipă Fortech continuă să aducă plusvaloare serviciilor software end-to-end oferite de GlobalLogic clienților săi din întreaga lume. În plus, expertiza echipei din România completează soluțiile GlobalLogic dedicate sectorului auto, medical, industrial, financiar, media și entertainment.

„Anunțul de astăzi marchează integrarea cu succes a Fortech, o companie GlobalLogic, în echipa GlobalLogic România. Cu siguranță, acest lucru accelerează strategia noastră de extindere la nivel european, în timp ce continuăm să asigurăm servicii cu valoare adăugată clienților noștri din întreaga lume. Suntem încântați de această etapă importantă din călătoria noastră împreună și așteptăm cu nerăbdare să explorăm noi oportunități”, a declaratIgor Byeda, Group Vice President și Head of GlobalLogic Europe.

Informații suplimentare despre integrare

După o perioadă de aliniere strategică și fuzionare a departamentelor și a structurilor de raportare, noua organizație din România va funcționa în continuare ca Group Delivery Unit, condus de Călin Văduva, fostul CEO Fortech, care va ocupa funcția de Group Delivery Unit (GDU) Head în GlobalLogic.

Această formațiune va reprezenta cel de-al 4-lea Group Delivery Unit din regiunea EMEA și se preconizează că va extinde dezvoltarea companiei prin crearea contextului potrivit pentru ca România să devină un vector important de creștere pentru GlobalLogic în regiunea EMEA.

Noua entitate va opera cu succes, efectiv și în concordanță cu scopurile și obiectivele strategice ale GlobalLogic, sub o nouă denumire legală: GlobalLogic Romania S.R.L.

În 21 noiembrie 2022, GlobalLogic Inc., o companie a grupului Hitachi și lider în inginerie digitală, a anunțat semnarea acordului definitiv de achiziție a companiei Fortech. În 7 februarie 2023, GlobalLogic a anunțat finalizarea procesului de achiziție a companiei Fortech. În ianuarie 2024, fuziunea legală și schimbarea denumirii societății au fost finalizate. Începând cu 1 februarie 2024, Fortech, o companie GlobalLogic, va trece integral la brandul GlobalLogic.

Despre Fortech, o companie GlobalLogic

Fortech, o companie GlobalLogic (www.fortech.ro) este o companie de servicii software a cărei expertiză tehnică se extinde pe diferite sectoare, de la industriile auto sau financiar, până la domeniul medical și alte domenii. Fortech, o companie GlobalLogic, acoperă dezvoltarea software end-to-end pentru a oferi inovația, scalabilitatea, calitatea și rapiditatea de care au nevoie clienții săi. Abordarea companiei în domeniul software combină expertiza tehnică cu procese și metode de livrare Agile, îmbinând practici de calitate a codului și metrici perfecționate în decursul a două decenii de operare.

Valoarea companiei Fortech, o companie GlobalLogic, se reflectă atât în creșterea echipei, performanța financiară, cât și în premiile și recunoașterile oferite la nivel internațional. Cele mai recente distincții includ obținerea certificării Deloitte Best Managed Companies în România, selectarea de către Bosch în rețeaua sa de furnizori preferați, includerea în lista IAOP® Global Outsourcing 100 și clasarea în Top-ul Catalyst 100 a celor mai doriți angajatori din România pentru 2 ani consecutivi.

Despre GlobalLogic

GlobalLogic (www.globallogic.com) este un lider în inginerie digitală, care ajută branduri din întreaga lume să proiecteze și să construiască produse inovatoare, platforme și experiențe digitale pentru o lume modernă. Prin integrarea serviciilor de ideație, a ingineriei complexe și a expertizei datelor, GlobalLogic ajută clienții să își imagineze noi posibilități și să își accelereze tranziția către businessurile digitale de mâine. Cu sediul în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de design și centre de inginerie la nivel global, având o expertiză extinsă către clienții din domeniul auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științele vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și industriile tehnologice.

GlobalLogic este o companie din grupul Hitachi ce funcționează sub Hitachi, Ltd. (TSE: 6501) și contribuie la dezvoltarea unei societăți sustenabile, cu o calitate a vieții în creștere, prin date și tehnologii inovatoare.