Google a anunţat joi că întrerupe funcţia de generare a imaginilor de inteligenţă artificială a Gemini după ce a spus că oferă imagini istorice „inexacte”, transmite CNBC, citat de News.ro.

GoogleFoto: © Nadeesha Gamage | Dreamstime.com

Utilizatorii de pe reţelele de socializare s-au plâns că instrumentul AI generează imagini cu personaje istorice – precum părinţii fondatori din SUA – ca oameni de culoare, numind acest lucru inexact.

Google a spus într-o postare pe X de miercuri că funcţia AI poate „genera o gamă largă de oameni. Şi acesta este în general un lucru bun, deoarece oamenii din întreaga lume îl folosesc.”

Dar a spus că funcţiei software „greşeşte ţinta”, adăugând că gigantul tehnologic „lucrează pentru a îmbunătăţi imediat acest tip de reprezentări”.

Google a publicat joi un comunicat actualizat, spunând că va întrerupe funcţia Gemini de a genera imagini cu oameni şi va relansa o versiune „îmbunătăţită” în curând.

Instrumentul de generare de imagini a fost lansat la începutul lunii februarie prin Gemini, care se numea anterior Bard.

Acesta se confruntă cu provocări într-un moment în care Google încearcă să ajungă din urmă OpenAI, susţinut de Microsoft.

Gemeni a refuzat să genereze vreo imagine joi dimineaţă, când a fost testat de un reporter al CNBC.

În timp ce Google se confruntă cu probleme cu crearea de imagini prin Gemini, Open AI a lansat săptămâna trecută Sora, noul său model AI generativ care este capabil să producă videoclipuri din mesajele text ale utilizatorilor.

Capacităţile companiei de generare de imagini reflectă „baza globală de utilizatori” a gigantului tehnologic, iar aceasta ia în serios „reprezentarea şi părtinirea”, a declarat miercuri Jack Krawczyk, director senior de produse pentru Gemini la Google.

„Vom continua să facem acest lucru pentru solicitări deschise (imaginile unei persoane care plimbă un câine sunt universale!). Contextele istorice au mai multe nuanţe şi ne vom adapta în continuare pentru a adapta asta”, a spus Krawczyk într-o postare pe X.

Google a lansat Gemini, cel mai avansat model de inteligenţă artificială al său, la sfârşitul anului 2023. În această lună, a redenumit şi Bard, concurentul său ChatGPT, în Gemini.

Google a lansat în continuare un serviciu de abonament la o versiune mai puternică a modelului AI.

Foro: © Nadeesha Gamage | Dreamstime.com