Nvidia NVDA.O a anunțat luni o platformă hardware și software pentru construirea de roboți asemănători cu oamenii, care include funcții de inteligență artificială generativă, potrivit Reuters.

Logo NvidiaFoto: Dragan Mihajlovic, Dreamstime.com

Noua platformă va fi compusă dintr-un sistem informatic care va alimenta robotul și inteligența artificială, plus un pachet de software care include genAI și alte instrumente pentru a construi roboți care sunt de tip uman, a declarat compania în cadrul conferinței sale anuale pentru dezvoltatori.

Adăugarea genAI va permite roboților umanoizi să efectueze acțiuni pe baza unor intrări cu o combinație de limbaj, video, „demonstrații umane” și experiențe anterioare. Denumite Project GR00T, componentele genAI se vor adăuga la platforma hardware și software existentă a companiei pentru robotică.

„Acești roboți mai inteligenți, mai rapizi și mai buni vor fi implementați în industria grea din lume”, a declarat Rev Lebaredian, vicepreședinte al Omniverse and Simulation Technology, în cadrul unei ședințe de informare cu reporterii. „Lucrăm cu întregul ecosistem de roboți și de simulare din lume pentru a accelera dezvoltarea și adoptarea.”

Calculatorul puternic din spatele software-ului genAI se numește „Jetson Thor” și se bazează pe unul dintre cipurile AI ale companiei și pe alte componente hardware. Acest computer va oferi unui robot suficientă putere de calcul pentru a îndeplini sarcini complexe și a interacționa cu oamenii și mașinile, a declarat compania.

foto: Dragan Mihajlovic, Dreamstime.com

Pe același subiect: