Firma americană de investiții Apollo a făcut o ofertă de 11 miliarde de dolari pentru a cumpăra studiourile Paramount, a scris miercuri Wall Street Journal, făcând referire la surse neidentificate apropiate de acest subiect, citează AFP.

Premieră la ParamountFoto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia Images

„Oferta Apollo depășește capitalizarea totală de piață a Paramount Global, care se ridică în prezent la aproximativ 7,7 miliarde de dolari”, notează WSJ.

În urma publicării acestor informații de către WSJ, acțiunile Paramount Global au încheiat ședința de tranzacționare de miercuri de la Bursa din New York în creștere cu 11,80%, iar cele ale Apollo cu 1,72%.

Contactată de AFP, Paramount Global a refuzat să comenteze, în timp ce Apollo nu a răspuns.

Cotidianul financiar american subliniază că această propunere intervine într-un moment în care un comitet independent, format din administratori ai Paramount Global, examinează un proiect de mai mare anvergură inițiat de Skydance Media.

WSJ notează că Skydance Media vrea să fuzioneze cu întregul grup Paramount (CBS, Nickelodeon, studiouri etc.).

Ziarul subliniază că Skydance și-a prezentat planul către National Amusements - compania mamă a Paramount, controlată de Shari Redstone - holdingul care controlează aproape 80% din acțiunile cu drept de vot ale Paramount.

Magnatul media american Byron Allen a făcut și el o ofertă pentru Paramount Global, evaluată la 14,3 miliarde de dolari, dar incluzând datoriile, tranzacția ar valora în jur de 30 de miliarde de dolari, a declarat la 31 ianuarie pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Allen Media Group.

Umorist și actor la origine, acest afro-american în vârstă de 62 de ani a construit de la zero un grup media, bazat pe televiziune, într-un mediu în care directorii de culoare erau foarte slab reprezentați în cercurile de decizie.

Cea mai mare avere a sa până în prezent este The Weather Channel, pe care a plătit 300 de milioane de dolari în 2018.

Perceput ca fiind cel mai mic dintre marii jucători din domeniul televiziunii și al streaming-ului, Paramount Global este râvnit de mai multe luni.

Platforma sa de streaming, care a fost lansată în martie 2021, avea 63 de milioane de abonați la sfârșitul lunii septembrie.

Cunoscută anterior sub numele de ViacomCBS, compania media controlează canalele CBS, MTV, Nickelodeon și Comedy Central, precum și studioul de film și televiziune Paramount.