An Jin, fostul președinte al producătorului auto Jianghuai Automobile Group (JAC), este investigat de parchetul anticorupție de la Beijing, anunță Reuters, citând un comunicat remis de procurorii chinezi.

An Jin a condus Jianghuai Automobile Group pana in 2021Foto: 21china / DPA / Profimedia Images

An Jin s-a pensionat de la JAC, o companie deținută de statul chinez, în 2021, după 46 de ani în care a fost angajatul ei, dintre care 9 ca președinte.

Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinară, biroul anticorupție de la Beijing, a anunțat pe website-ul său că An este suspectat de „încălcări grave ale disciplinei și legii”, fără a oferi detalii despre suspiciuni.

JAC nu a dat curs unei solicitări pentru comentarii din partea agenției Reuters.

JAC se află într-un parteneriat atât cu gigantul german Volkswagen, cât și producătorul chinez de mașini electrice Nio.

În 2017, JAC a înființat o companie mixtă („joint venture”) cu Volkswagen în vederea producerii de autoturisme electrice, cele două companii deținând o participație egală de 50% în afacere. Ulterior Volkswagen a preluat o cotă majoritară, după ce Beijingul a relaxat anumite reglementări de participație pentru companiile străine.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat marți că ancheta împotriva lui An Jin nu are niciun impact asupra activităților desfășurate în parteneriat cu JAC.

JAC este parteneriatul de producție al Nio, însă în decembrie această a doua companie a anunțat că va prelua o parte a activelor Jianghuai Automobile Group. Nio a declarat la rândul ei marți că ancheta nu are niciun impact asupra parteneriatului său cu JAC sau al operațiunilor sale.