Marcile proprii ale hipermarketurilor se vor diferentia in functie de veniturile consumatorilor
"La inceputul anilor 2000, in grupul tarilor de la Visegrad (Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia, n.r.) hipermarketurile au inceput sa produca marci proprii pentru venituri mici. In foarte scurt timp, s-a constatat ca toti produc cam aceleasi lucruri, la aproximativ acelasi pret.
Acum trendul este ca marcile proprii sa se adreseze specificului local si anumitor categorii de venituri", explica Milos Ryba, analist la compania britanica "Planet retail".
Marius Caluian, director general al companiei de cercetare de piata MEMRB a spus ca preturile marcilor private vor influenta si preturile marcilor consacrate, iar acestea din urma ar putea scadea cu pana la 16%.
Stefan Kossev, reprezentantul hipermarketului bulgar Picadilly a declarat ca pentru anumite produse sunt utilizati furnizori din alte tari. "Spre exemplu, avem vinuri produse in Italia. Unele produse vin din Turcia.
Desigur, colaboram mai bine cu furnizorii locali (din Bulgaria,n.r.), dar de multe ori acestia nu detin capacitatea necesara", a spus Kosev. In mod similar, reprezentantul Kaufland a mentionat ca, pentru marcile proprii, acest hipermarket contracteaza furnizori mai ales din Polonia sau Cehia. Potrivit acestuia, cei din Romania, de cele mai multe ori, detin capacitatea de productie si calitatea produselor necesare pentru reteaua Kaufland din Europa centrala si de est.
Cristina Tabacari, "own brands manager" al hipermarketului Real a spus ca in septembrie grupul va lansa o strategie la nivel international in ce priveste marcile proprii, pentru toate tarile in care hipermarketul activeaza: Germania, Rusia, Polonia, Turcia si Romania.
Pana in prezent, marcile comercializate la nivel national de catre "Real" au folosit ca surse, in "majoritate covarsitoare", furnizorii interni. Cristina Tabacari a declarat ca furnizorii romani cu siguranta pot realiza produse la calitatea solicitata si ca unii dintre ei au sanse reale sa castige licitatia la nivel international.
"Este vorba mai ales de produse cu termen scurt de valabilitate. Desigur, daca un furnizor din alta tara prezinta avantaje, ar fi o greseala sa nu-l luam in calcul", a adaugat managerul citat.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite