Compania Schroders Investment Management va oferi servicii de consultanta financiara Fondului Proprietatea, castigand procesul de selectie, se arata intr-un comunicat al Fondului. In ultima etapa a selectiei au mai fost prezente si companiile Mercer (Londra) si Industrie und Finanzkontor (Liechtenstein). Dana Lulache, directorul general al Fondului Propprietatea, a declarat, citata de NewsIn, ca firma britanica a castigat selectia deoarece a solicitat o suma "semnificativ mai mica" fata de ceilalti participanti.

"Schroders Investment Management a castigat licitatia deoarece a solicitat o suma semnificativ mai mica comparativ cu ceilalti participanti la selectia consultantului financiar", a spus Dana Lulache.

Noul consultant financiar va avea misiunea de a acorda consiliere in probleme structurale si de guvernanta corporatista Fondului Proprietatea. Totodata, va sprijini procesul de selectie a administratorului de fond.

"Suntem incantati sa fim selectati de Fondul Proprietatea, la momentul unei cotituri atat de importante in dezvoltarea sa. Asteptam cu nerabdare sa lucram cu echipa lor la crearea unui fond, ca o nava amiral, pe piata romaneasca de capital”, a spus Gavin Ralston, reprezentantul Schroders pentru Europa Continentala si Orientul Mijlociu.

Schroders Investment Management are peste 250 de administratori de portofoliu si analisti si detine una dintre cele mai mari retele de birouri si reprezentante internationale, cu care acopera toate pietele majore de investitii si reuseste sa multumeasca o varietate mare de clienti din intreaga lume. Clientii companiei sunt institutii financiare majore, incluzand fonduri de pensii, banci si companii de asigurare, autoritati locale si publice, guverne, organizatii caritabile, persoane private si investitori de retail.

In anul 2007, compania financiara britanica a obtinut un profit de 290 milioane de lire sterline. Activele administrate de Schroders se ridicau la valoarea de 163,8 miliarde de euro, la 31 martie 2008.