Unul din cei mai mari vanzatori de haine, Gap, se pregateste sa mearga in Rusia, anunta Vedomosti. Magazinele firmei americane se vor deschide la inceputul sezonului estival al acestui an, iar Banana Republic, in vara lui 2009. Totul se face in colaborare cu societatea turca Fiba Holding, care detine deja franciza pentru magazinele celor doua branduri in Turcia.

In Rusia, Fiba Holding deschide in sistem de franiza magazinele grupului britanci Marks&Spencer. Gap confectioneaza imbracaminte cu precadere din tesatura de blugi si carora le-a facut reclama personalitati marcante, precum Madonna, Sarah Jessika Parker, Lenny Kravitz.

„Legal, brandul nu s-a vandut in Rusia. Dar magazine care au oferit imbracaminte Gap au existat. Au fost colectii haotic adunate, produse achzitionate in SUA fie direct din fabrica, fie in perioadele de reduceri si aduse in Rusia cu geamantanele", scrie Vedomosti. Gap este unul din cei mai mari vanzatori mondiali de imbracaminte, urmat de spaniolii Inditex si suedezii Hennes&Mauritz.