Rompetrol a ieftinit, incepand de astazi, carburantii cu 5 bani pe litru, potrivit datelor afisate în statiile companiei, anunta NewsIn. Astfel, benzina Premium E4 costa 4,11 lei/litru, benzina Efix 95 se vinde cu 4,07 lei/litru si un litru de benzina Euro Super 98 Fara Plumb (Euro 4) se comercializeaza cu 4,67 lei/litru. Motorina Efix Diesel (Euro 4) se vinde cu 4,46 lei/litru si un litru de motorina Super Euro 5 costa 4,74 lei.

Rompetrol a majorat ultima data pretul carburantilor la 23 mai, cu 4 bani pe litru. Si Lukoil a redus, marti, pretul carburantilor cu 3 pana la 8 bani pe litru, in functie de sortiment.

Companiile au luat aceasta decizie datorita cotatiilor internationale ale petrolului. Pretul unui baril de petrol a ajuns astazi in jurul valorii de 124 de dolari, dupa ce in urma cu doua saptamani atinsese nivelul record de 135 de dolari.

In Romania, pretul de vanzare al carburantilor este apropiat de nivelurile practicate in statele membre ale Uniunii Europene, cu toate ca tara noastra beneficiaza inca de o derogare a Comisiei Europene si aplica un nivel redus de accize.